Manacor té en aquests moments tres casos actius de Covid-19

Dels 134 comptabilitzats a les Illes Balears fins aquest divendres

 

Dels 134 casos de coronavirus actius a les Balears, tres són al municipi de Manacor. Així ho ha confirmat el Servei Balear d’Epidemiologia. Cap d’ells però, es troben ingressats a l’hospital comarcal o a l’hopital de Llevant de Porto Cristo, sino que simplement estan aillats a ca seva. Per municipis, lidera la llista amb més d’una persona contagiada Palma, amb 57; Calvià (5), Marratxí (4), Manacor (3), Inca (2), sa Pobla (2), Sineu (2).

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins aquest divendres (les darreres dades disponibles) 2.356 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, tres més que dijous. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.251 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 1.959 corresponen a Mallorca, 98 a Menorca, 186 a Eivissa i 8 a Formentera.

D’altra banda, 1.994 persones s’han curat. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 228 persones mortes a causa del coronavirus. Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 134 casos de COVID-19 actius.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 137 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 23 casos en atenció hospitalària (6 a l’UCI) i 114 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 16 persones hospitalitzades, 6 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 94 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària. Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 25 que es troben en vigilància (19 a Mallorca, 1 a Menorca i 5 a Eivissa) i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 366 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 160.692 proves (122.673 PCR, 10.762 tests ràpids d’anticossos i 27.257 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, ja no queda cap usuari amb contagi actiu per coronavirus i el balanç d’afectació en aquests centres, fins divendres, és de 259 usuaris que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, 9 treballadors són positius actius en SARS-CoV-2 i 154 s’han curat. A les residències per a persones amb discapacitat tampoc no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad