Homenatge per la jubilació de quatre professors històrics del Mossèn Alcover

En un acte íntim a causa de la crisi sanitària, però molt emotiu
L’IES Mossèn Alcover, tot i les circumstàncies tan estranyes i difícils que viu com a comunitat educativa i com a societat, a causa d’aquesta pandèmia ha volgut retre un reconeixement a la tasca acadèmica de quatre professors que ara es retiren: Rafel Galmés, Miquel Palomero, M. José Robles i Miquel Duran. Es tracta de quatre figures especialment significatives per a l’institut. “Són quatre persones que no han passat desapercebudes sinó que deixen una petjada de feina ben feta i de dignitat, de dedicació i de compromís”, expliquen des del centre.
“Tots nosaltres sabem com és de difícil que així sigui en el camp de la docència, un camp tan apassionant com complicat, sempre sotmès a les circumstàncies socials del moment, com hem tornat a constatar amb la COVID 19”. Encara que a través d’un acte íntim, a causa de les mesures sanitàries, la trobada ha servit per expressar l’estimació i admiració cap a aquests quatre professors.
Així és com la també docent, Maria Magdalena Gelabert, va fer una breu biografia dels homenatjats.
RAFEL GALMÉS:
Volíem reconèixer la trajectòria de Rafel Galmés Galmés, després de 38 anysdedicats a la docència. Rafel Galmés és llicenciat en matemàtiques i economia i exercí com a professor a diversos centres: Sant Joan (Alacant), Almassora (Castelló), IES Felanitx i IES Mossèn Alcover. Durant aquests anys ha ocupat diversos càrrecs directius, va ser vicedirector a Almassora; nou anys de cap d’estudis a l’IES Felanitx i cinc anys de cap d’estudis al nostre, IES Mossèn Alcover. Durant nou anys impartí matemàtiques i economia al batxillerat nocturn.
Forma part d’una família plenament implicada amb el nostre institut ja que la seva dona, Marian Mifsud, hi exercí durant molts d’anys com a professora de llengua catalana i també hi cursaren els estudis secundaris els seus fills, Aina i Toni. Agraïm a Rafel Galmés el seu compromís amb el nostre institut i la seva dedicació serena i assenyada tant a l’ensenyament de les matemàtiques com al funcionament general del nostre centre.
MIQUEL PALOMERO:
Miquel Palomero ha dedicat 26 anys de feina a la docència. Llicenciat en Belles Arts (especialitat d’Escultura), ha exercit docència a tres centres: IES Calvià, IES Sa Blanca Dona i, finalment i fins enguany, IES Mossèn Alcover. Durant el curs 1998-99, Jaume Rosselló demanà un professor d’escultura per impartir l’assignatura de volum i per ajudar-lo a fer el fogueró de Sant Antoni.
Palomero coincidí amb Joan Costa, escultor i professor de dibuix i començaren a dissenyar el fogueró. El record de Miquel Palomero sempre estarà vinculat a la gestió i la preparació del fogueró. Palomero era qui gestionava tant l’estructura com la composició dels muntatges que eren ben complicades, ell va agafar el relleu de l’enyorat Jaume Rosselló, amb el suport del departament de plàstica. Al llarg dels anys, els foguerons han estat l’admiració tant de la nostra comunitat educativa com de la ciutat de Manacor.
En la seva darrera etapa com a docent, els darrers deu anys ha assumit la responsabilitat de la gestió de les activitats extraescolars, que en el nostre centre suposen una feinada de coordinació, a causa del gran nombre de viatges d’estudis, sortides i excursions i altres activitats que organitzam any rere any.
MARIA JOSÉ ROBLES:
Maria José Robles és mestra amb l’especialitat de Ciències i és ben coneguda com a professora de matemàtiques. Ha treballat en la carrera docent durant 39 anys, tant a Porto Cristo, al CP Ses Comes i al CP Mitjà de Mar com a Manacor, a l’IES Mossèn Alcover. Durant set anys exercí com a cap d’estudis del CP Mitjà de Mar i durant 7 anys més, en va ser la directora.
M. José Robles ha estat sempre una professora vocacional i molt implicada en l’educació, la qual cosa la dugué a formar part de l’equip del CEP de Manacor com a assessora d’atenció a la diversitat, durant tres anys. Durant quatre anys més, molt intensos, treballà i potencià l’oficina d’escolarització de Manacor. Els seus dos fills, Ivan i Marc, també passaren per les aules del nostre institut.
MIQUEL DURAN: 
Miquel Duran Amer, llicenciat en Física, ha exercit com a professor durant 34 anys. El primer any va ser professor de l’IES Joan Ramis i Ramis, però, a partir del segon any de feina i de manera ininterrompuda fins a dia d’avui, ha estat professor de la casa, de l’IES Mossèn Alcover. L’institut forma part inseparable de la seva vida. Al llarg de la seva trajectòria ha exercit diversos càrrecs directius, va ser secretari durant dos cursos escolars, cap d’estudis adjunt d’ESO, durant un curs i cap d’estudis de nocturn, durant un altre.
Miquel Duran forma part d’una família fortament vinculada a l’institut Mossèn Alcover: sa mare, donya Joana Amer, professora de castellà, és una de les professores més recordades i que més ha marcat el nostre centre; la seva esposa, Francisca Femenies també ha estat i és encara professora nostra de tecnologia i de física i química, i el seu fill Martí també cursà els estudis secundaris i batxillerat a l’Institut Mossèn Alcover.
Després dels parlaments dels homenatjats, en nom de la comunitat educativa de l’Institut Mossèn Alcover dirigí unes paraules el director, Antoni Gayà, que elogià els homenatjats i remarcà la importància de la seva tasca i el vincle personal que s’havia creat. Tot seguit, els desitjà i una nova etapa feliç i procedí a obsequiar els homenatjats amb un ram de flors i cloguérem l’acte amb una fotografia de conjunt a càrrec d’Isabel M. Riera Oliver.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad