D’on prové la mala olor que arriba des de fa uns dies al poble?

Agents de Medi Ambient ja han comparegut a la zona per informar a la conselleria d’Agricultura

 

Molts han estat els veïnats de Manacor que han notat i s’han queixat els darrers dies de la mala olor que torna a circular per gairebé tots els carrers del poble. Idò bé, segons ha pogut saber aquesta revista el focus que s’està ara mateix investigant està situat a la zona de Son Suau, a la carretera entre Manacor i Porto Cristo. Però no es tracta de la coneguda vaqueria, sino just al darrera anant pel camí posterior al Molí den Sopa.

Fa unes setmanes els responsables d’Aigües Son Tovell (suministradora de Porto Cristo) va denunciar al consistori l’abocament de tones d’excrements de gallina, a terrenys aferrats als seus pous de suministre, evidenciant el possible perill que això podia suposar pel subsol i els seus aqüífers. Les camionades, duites per una coneguda avícola manacorina, es van mesclant amb la terra per així abonar-la de cara a la sembra. El que no està tan clar és si la proporció d’aquesta ‘gallinassa’ amb la terra sigui la correcta o sobrepassa de llarg els límits permesos per la llei agrícola.

Així les coses, ja fa quatre vegades que els veïnats de la zona de Son Suau han alertat el departament de Medi Ambient municipal a la recerca d’una resposta coherent, emprenyats per les males olors contants. Segons explica el regidor responsable de l’àrea, Sebastià Llodrà, “fa uns dies que tècnis nostres van anar al lloc per comprovar què s’hi estava fent, així com també fa uns mesos que agents de la Policia Local van comparèixer per la zona alertats pels propis veïns”.

Ara han estat tècnics de Medi Ambient del Govern (AMAS) els qui han presentat informes de la situació a la conselleria d’Agricultura, que és, en darrera instància, la responsable d’obrir, si pertoca, un expedient sancionador a l’explotació agrícola en qüestió per no abonar el sol així com toca.

Excrements de gallina escampats per finques omplen de pudor Manacor

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad