Avantatges de tenir un entrenador en esports de resistència

Opinió / Toni López

Tots el que ens hem enganxat als esports de resistència, ja sigui de forma més popular o ja bé de forma més professional, hem sentit curiositat per la figura de l’entrenador. Però quin és el paper d’aquest entrenador? Realment em fa falta tenir un entrenador pel meu nivell? Anem a veure quins són els avantatges de comptar amb el suport d’un entrenador, sempre qualificat, per fer possible els nostres objectius amb màximes garanties d’èxit.

SALUT

Independentment del teu nivell, des del moment que decideixes calçar-te per primera vegada unes esportives per començar a practicar esport; o bé si ja has caigut en la temptació d’inscriure’t a alguna competició, cal tenir en compte que el que està en joc es la teva salut. Per tant, posar-te en mans d’un professional amb experiència en entrenament d’esports de resistència serà clau per tal de prevenir lesions i tenir en compte riscs a nivells de salut. Un error habitual, és pensar que perquè ets novell no et cal el suport d’un professional; però és inclús més recomanable per aquelles persones que s’inicien la competició popular.

MOTIVACIÓ

Tenir el suport i seguiment d’un entrenador farà que et sentis sempre reforçat i la teva evolució sigui sempre positiva, i en els moments de baixada d’ànims el suport emocional no et mancarà.

EFICIÈNCIA

L’aspecte més limitant a l’hora d’afrontar nous reptes és la falta de temps, de fer compatible feina, família, compromisos i entrenaments. Un bon entrenador farà maximitzar el teu rendiment segons les teves possibilitat, cercant el millors recursos per fer possible que converteixis els teus somnis en metes. També cal que l’entrenador sigui realista amb tu i les teves possibilitats, potser sentis que al principi et limita un poc les teves ànsies d’assolir grans objectius, però no oblidi que cal construir la casa pels fonaments.

ORDRE I RIGOR

La tasca més important de l’entrenador d’esports de resistència és posar ordre a les sessions d’entrenament seguint els principis de l’entrenament, presentant una planificació individualitzada i adaptada a les teves necessitats i capacitats. Mai s’ha d’adaptar l’esportista a la planificació, si és així planteja’t si estàs en bones mans

DISCIPLINA I CONSTÀNCIA

Sense tractar-se d’una planificació tancada, es crea una relació de compromís de compliment d’objectius i entrenaments. El simple fet d’estar pagant per uns entrenaments fa que et comprometis i siguis constant al 100%. Així i tot, hi ha d’haver una relació de confiança entre l’esportista i l’entrenador, per poder perdonar algun entrenament per causes externes.

TÈCNICA

Especialment al principi, i en aquelles disciplines on la tècnica té una paper clau en el rendiment, com ara la carrera o la natació, cal que l’entrenador tingui en compte els aspectes tècnics i no només els aspectes de rendiment. Un bon entrenador dedicarà temps als treballs de tècnica en les fases inicials de la temporada, en el cas de no poder ser de forma presencial hi ha recursos tecnològics per facilitar aquestes tasques com els simple fet de gravar un vídeo per analitzar i corregir deficiències tècniques.

EXPERIÈNCIA

Les primeres participacions en competicions seran un mar d’incògnites i dubtes a nivell logístic: inscripció, recollida de dorsals, xip, material obligatori, obertura de box, revisió de material, zona de transicions, bosses de transicions, avituallaments, zona de sortida, alimentació, etc. Tots aquests dubtes i la tensió que poden provocar, es veuran reduïts si et trobes en mans d’un bon professional, que et doni les millors recomanacions i consells per tal d’evitar errades de novell que puguin fer de les teves participacions competitives en un autèntic fracàs.

Veient tots aquest avantatges, sembla que no queden dubtes sobre la importància de la figura d’un entrenador que posi ordre als teus entrenaments i garanteixi el teu èxit. Però recorda que no qualsevol pot ser un bon entrenador. Igual que quan vas al dentista exigeixes un professional qualificat, a l’hora d’entrenar manté el mateix nivell d’exigència. Recorda que una atleta que té grans èxits esportius no té perquè ser un bon entrenador, a no se que a més de ser un gran esportista també tingui una qualificació esportiva professional.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad