Podeu endevinar quina és aquesta plaça manacorina?

La Imatge

 

És una de les places més representatives de Manacor. Anomenada durant una bona temporada del Carril per la seva proximitat a l’estació de tren, el projecte de construcció de la plaça de sa Mora però, va començar una mica abans de l’arribada de la màquina de vapor a la ciutat. Més concretament l’any 1874, amb un projecte municipal per aconseguir una plaça espaiosa per permetre el pas continu de carruatges, persones i altres mitjans. Tot i això no fou inaugurada fins l’any 1911. Els seus comerços més emblemàtics per aquells temps, eren la botiga de mobles de Joan Sunyer (1893) o la Fonda de Can Rompes.

Construïda idò a principis de segle XX com a part de la xarxa de canalitzacions i fonts creades per l’ajuntament de Manacor entre 1915 i 1920, la plaça de sa Mora és un dels poquíssims exemples modernistes que queden a tot el municipi. Un espai focalitzat en un conjunt escultòric singular, coronat per la figura d’una dona de 1,80 metres (2,74 metres amb la base) amb els braços estesos subjectant una fanal.

Print Friendly, PDF & Email