Els 2.300 empadronats a s’Illot es queden sense Unitat Bàsica de Salut

IBSalut considera que no és necessari després del confinament perquè té una “activitat mínima”

 

La conselleria de Salut, que va anunciar dilluns la reobertura de les Unitats Bàsiques de Salut de la majoria de pobles de Mallorca, n’ha descartat de moment algunes “que habitualment tenen una activitat mínima, com ara Escorca, Moscari, S’Illot o Biniamar”. La seva activitat, que serà assumida pel centre de salut de referència. Explica el Govern, sense tenir en compte que al nucli costaner manacorí ja hi ha empadronades 2.300 persones, a més de la població flotant que s’hi concentra els mesos d’estiu.

“Durant la crisi sanitària provocada per la COVID-19 es va fer necessari implantar dos circuits diferenciats —respiratori i no respiratori— per tal de garantir la seguretat dels professionals sanitaris i dels usuaris. Per això, es va traslladar l’activitat assistencial de les unitats bàsiques als centres de salut de referència. D’aquesta manera, moltes unitats petites varen estar obertes només amb personal administratiu per informar els usuaris”, diu la Conselleria.

Per això ara, l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) i els seus socis de Silloters y Simpatizantes (SyS), han registrat una instància per reclamar la reobertura immediata del centre “ja que la demanda no ha disminuït”, i perquè l’ajuntament de Manacor faci les gestions necessàries amb l’IBSalut per dur-ho a terme.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad