L’Ajuntament amplia fins a 1.800 les vivendes de Porto Cristo amb recollida porta a porta

Les xifres del bon reciclatge al poble superen ja el 80% en qüestió de mesos

 

L’ampliació en 400 noves vivendes de la zona de recollida porta a porta a Porto Cristo ja és un fet amb l’arribada de l’estiu. Es tracta del carrer Navegants i els seus paral·lels sense sortida que donen a la zona del Riuet. Es completa d’aquesta manera el nou model de reciclatge del municipi al principal nucli costaner, basat en la combinació entre el sistema porta a porta a unes zones i l’establiment d’un cinquè contenidor d’orgànic (marró) a d’altres ha donat resultats molt positius. La intenció però és reforçar el primer, donat que és el que més reciclatge genera.

Amb el sistema porta a porta, ja implementat al centre de Manacor, el barri de sa Torre de Porto Cristo i Son Macià, es retiren els contenidors existents i els residus passen a recollir-se directament davant la façana de cada habitatge, fet que assegura una reducció molt més gran del rebuig. De fet, dins la zona porta a porta el reciclatge sobrepassa el 80%, quan abans les dades generals del municipi rondaven el 14%.

A més, s’ha de tenir en compte que es poden dividir els residus entre els que reporten ingressos (contenidors groc, blau i verd), els que no en reporten però tampoc en costen i que a més permeten generar biogàs i compost (residus orgànics) i els que reporten despeses (contenidor gris o rebuig). Des d’aquest punt de vista, la reducció del rebuig és bo pel medi ambient i també per l’economia municipal.

Així, s’ha decidit ampliar la zona porta a porta a Porto Cristo, que és el primer nucli de tot el municipi amb implementació completa del nou sistema porta a porta més cinquè contenidor, passant de 1.400 habitatges coberts a més de 1.800.

Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “en el cas de Porto Cristo les incidències no superen l’1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats diuen molt de la bona feina del poble”. La presentació, que s’ha dut a terme a la plaça del Carme de Porto Cristo, també ha comptat amb la presència dels dos tècnics del departament de Medi Ambient, Antoni Pascual i Antoni Febrer.

Informadors

Des de l’inici de la implementació del nou sistema de recollida porta a porta al municipi es va incorporar personal per tal d’exercir d’informadors ambientals, amb tres funcions informar a la població del funcionament del nou model, revisar que s’estigui duent de forma correcta i detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad