L’Ajuntament amplia fins a 1.800 les vivendes de Porto Cristo amb recollida porta a porta

Les xifres del bon reciclatge al poble superen ja el 80% en qüestió de mesos

 

L’ampliació en 400 noves vivendes de la zona de recollida porta a porta a Porto Cristo ja és un fet amb l’arribada de l’estiu. Es tracta del carrer Navegants i els seus paral·lels sense sortida que donen a la zona del Riuet. Es completa d’aquesta manera el nou model de reciclatge del municipi al principal nucli costaner, basat en la combinació entre el sistema porta a porta a unes zones i l’establiment d’un cinquè contenidor d’orgànic (marró) a d’altres ha donat resultats molt positius. La intenció però és reforçar el primer, donat que és el que més reciclatge genera.

Amb el sistema porta a porta, ja implementat al centre de Manacor, el barri de sa Torre de Porto Cristo i Son Macià, es retiren els contenidors existents i els residus passen a recollir-se directament davant la façana de cada habitatge, fet que assegura una reducció molt més gran del rebuig. De fet, dins la zona porta a porta el reciclatge sobrepassa el 80%, quan abans les dades generals del municipi rondaven el 14%.

A més, s’ha de tenir en compte que es poden dividir els residus entre els que reporten ingressos (contenidors groc, blau i verd), els que no en reporten però tampoc en costen i que a més permeten generar biogàs i compost (residus orgànics) i els que reporten despeses (contenidor gris o rebuig). Des d’aquest punt de vista, la reducció del rebuig és bo pel medi ambient i també per l’economia municipal.

Així, s’ha decidit ampliar la zona porta a porta a Porto Cristo, que és el primer nucli de tot el municipi amb implementació completa del nou sistema porta a porta més cinquè contenidor, passant de 1.400 habitatges coberts a més de 1.800.

Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “en el cas de Porto Cristo les incidències no superen l’1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats diuen molt de la bona feina del poble”. La presentació, que s’ha dut a terme a la plaça del Carme de Porto Cristo, també ha comptat amb la presència dels dos tècnics del departament de Medi Ambient, Antoni Pascual i Antoni Febrer.

Informadors

Des de l’inici de la implementació del nou sistema de recollida porta a porta al municipi es va incorporar personal per tal d’exercir d’informadors ambientals, amb tres funcions informar a la població del funcionament del nou model, revisar que s’estigui duent de forma correcta i detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad