Saps què val la tecnologia de cada nou contenidor marró?

L’Ajuntament ha començat a col·locar-ne 40 entre Antoni Maura i Via Portugal 

 

Ja instal·lats i funcionant amb èxit a s’Illot i Porto Cristo, els nous contenidors d’orgànic, els de color marró, ja han arribat a Manacor ciutat. Són de moment 40 i estan situats a la zona del barri de Llevant, entre el passeig Antoni Maura i la Via Portugal. De moment donaran servei a les 260 famílies que ja han rebut la targeta intel·ligent que, per mitjà d’un sensor, permet obrir una petita porta de damunt la tapadora i col·locar els restes de menjar (a dins una bossa) al contenidor.

És el sistema alternatiu posat en marxa per l’Ajuntament de Manacor al porta a porta del centre, on per qüestions tècniques i d’espai és impossible posar-hi tants receptacles. Si es vol tenir la bonificació en la tarifa de residus posada en marxa enguany per la regidoria de Medi Ambient, però, s’hauran de fer un mínim de 52 aportacions per any (una per setmana de mitjana). El que, està clar, quedarà registrat a la targeta.

Però… què val la nova tecnologia implantada per l’Ajuntament? Són cars els nous contenidors marrons en comparació amb la resta?. Idò la resposta és que sí: Si un contenidor de plàstic estàdart com els que podem veure de distints colors al municipi, té un cost de 230 euros, als marrons se li ha de sumar el sistema de lectura de la targeta, situat a un costat de la tapadora, a la part superior, i que val 500 euros més. El que ens dóna que cada contenidor nou costa a l’Ajuntament (ens costa) 730 euros.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad