Els contenidors intel·ligents arriben a la ciutat

Els nous receptacles marrons per a la recollida orgànica comencen a col·locar-se al barri de Llevant 

 

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, i el batle, Miquel Oliver, han presentat avui els nous contenidors marrons per la recollida orgànica al barri de Llevant de Manacor (entre na Camella i la Via Portugal, incloent l’urbanització del Parc). El model, que ja s’implementa a Porto Cristo i s’Illot, funciona amb una targeta, que permetrà l’obertura als usuaris registrats que vulguin gestionar de forma correcta la matèria orgànica i així obtenir una bonificació en la taxa de residus.

La targeta envia dades directament a l’Ajuntament per tal d’obtenir un conjunt de dades que faciliten la millora del servei. En concret, es col·locaran una quarantena de contenidors d’orgànica i, a més, s’afegiran cinc àrees completes amb tots els contenidors de la recollida selectiva.

Per altra banda, el nou model dona solucions des de dos punts de vista: l’econòmic, donat que es reduirà la factura per incineració de rebuig; i l’ambiental, donat que les restes orgàniques acabaven al rebuig, motiu de molta contaminació.

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha destacat que “no només és un projecte del departament sinó que es necessita la implicació del poble, tots els canvis ho necessiten”. En aquest sentit, “hem de generar una nova manera de tractar els residus, convertir-ho en un costum, una nova cultura respecte del medi”.

El nou model de recollida a Manacor

Ja fa setmanes que el centre de Manacor funciona amb el nou model de recollida porta  a porta, que va permetre retirar els contenidors existents i sumar-se als bons resultats que el model ja estava donant a Porto Cristo i Son Macià.  Ara es comença el canvi a la resta de la ciutat, implementant un cinquè contenidor que permetrà a la ciutadania realitzar un reciclatge molt més acurat.

En concret es durà a terme al barri de Llevant, situat entre els carrers del Sant Crist i Sebastià Rubí a l’oest, el passeig d’Antoni Maura i el carrer de Mossèn Joan Mascaró al nord, l’avinguda del Parc i el carrer de Son Galiana a l’est, i la via Portugal i la carretera de Son Carrió al sud.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad