Aparcar a la carretera per anar a Cala Varques serà molt més complicat

L’Ajuntament i la conselleria de Mobilitat expliquen les mesures concretes per aquest estiu

 

Quan fa cinc anys l’Ajuntament va prohibir l’aparcament a tot el camí d’accés a Cala Varques, va provocar que els vehicles passessin a fer-ho a la carretera, amb els problemes de seguretat viària i aglomeració que això ha suposat tots aquests estius. Des d’aquest punt de vista i amb l’objectiu d’establir respostes efectives al problema, aquest divendres matí el batle Miquel Oliver i representants del Govern han donat a conèixer els resultats de la comissió de seguretat sobre la cala, a la que l’Ajuntament havia convidat a la Conselleria de Mobilitat.

En aquesta comissió, la Conselleria ha explicat les mesures de seguretat generals en termes de mobilitat per la present temporada turística per tal de reduir els problemes de seguretat viària i d’aparcaments irregulars que s’estaven donant.

Respostes concretes:

  1. Des de la intersecció es pintaran línies grogues a la carretera, durant dos quilòmetres i en ambdues direccions.
  2. Establiment de senyals verticals de “prohibit aturar”.
  3. A les zones de les corbes, que quedaven obertes, es posarà una barrera mixta de llenya.

Aquestes mesures tenen un doble missatge. Per un costat, llançar el missatge a la ciutadania que no es pot aparcar com s’estava fent i, per l’altre, un missatge mediambiental.

El batle, Miquel Oliver, ha volgut agrair la col·laboració de la Conselleria i el treball de la comissió de seguretat. Segons el batle “estam parlant d’una platja natural, petita i que necessita ser tractada en conseqüència, no només pel que fa a l’accés sinó des del punt de vista de protecció territorial i de model d’illa”. Així mateix, ha volgut reconèixer la tasca duta a terme els darrers mesos per part dels cossos de seguretat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad