“Que Aguas Son Tovell i l’Ajuntament donin la cara sobre el motiu del vessament”

A causa dels últims vessaments d’aigües fecals a Porto Cristo, el col·lectiu juvenil Xítxeros amb Empenta ha presentat un comunicat on reclamen que l’empresa que s’encarrega de gestionar l’aigua corrent a la zona de Porto Cristo, Aguas Son Tovell, i l’ajuntament de Manacor, “donin la cara als ciutadans i informin sobre el motiu del vessament (a la platja del passat divendres) i la situació en què es troba, i sobre l’estat de la xarxa de sanejament i abastiment, l’EDAR de Porto Cristo i Cala Mendia. L’accés a la informació d’un servei bàsic i públic com l’aigua és imprescindible per a fer-ne una gestió eficaç i eficient, una garantia per als usuaris i un deure per als seus responsables”, critiquen.

El col·lectiu també demana que es municipalitzi el servei de gestió de la costa de forma completa, “i s’afronti la seva gestió des de la corresponsabilitat”. “Els manacorins estam cansats de patir les conseqüències de la mala gestió per part d’empreses privades. La participació ciutadana és indispensable per a una bona gestió de l’aigua i una oportunitat per construir societats compromeses. Per tant, els joves vetllarem i lluitarem perquè sigui un servei públic gestionat públicament, on l’objectiu no sigui generar dividends, sinó millorar el servei”.

“La gestió de l’aigua a Manacor s’ha de fer com a bé comú. Perquè és un servei bàsic i públic, no una mercaderia. Per tant, la gestió del cicle de l’aigua ha d’estar fora de lleis del mercat, d’interessos privats o de mans privades amb interessos comercials. Tot això per a garantir, a llarg termini, una vertadera gestió integral i sostenible del cicle de l’aigua, a l’accés de tothom i tenint en compte la vulnerabilitat de la regió mediterrània als efectes del canvi climàtic”.

La platja de Porto Cristo ha de tancar per vessaments fecals

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad