L’hoteler Jaime de Juan repassa la seva vida en un llibre que sortirà aquest estiu

El periodista Antoni Ferrer Vallespir ha estat l’encarregat de transcriure el seu testimoni

 

L’hoteler de s’Illot, Jaime de Juan i Pons, conta una part de la seva vida en un llibre que apareixerà aquest estiu i que es publicarà en format entrevista, realitzada i transcrita per Antoni Ferrer Vallespir i que estarà il·lustrat amb més d’un centenar de fotografies.

Jaime de Juan té 80 anys, una memòria prodigiosa i moltes vivències per explicar. Va néixer a Sóller, va viure els primers anys a Palma i Peguera i als 23 es va traslladar a un incipient s’Illot en què encara estava tot per fer. Allà va construir l’hotel Platja Moreya, a partir del qual ha girat tota la seva vida i la seva passió. Va ser un dels pioners de l’turisme a Mallorca. Domina sis idiomes, va ser un dels fundadors i president de la Federació Hotelera de Mallorca i de l’Associació Hotelera de s’Illot-Cala Moreya.

Fou el promotor i organitzador que a s’Illot es fes la truita, el pa i l’ensaïmada més grans del món. Ha estat al llarg de la seva vida actiu col·laborador de mitjans de comunicació tant escrits, televisius com radiofònics, ha estat president de clubs esportius com el CD Manacor. És, a més, autor del llibre Els morts que jo he viscut, un recopilatori d’articles apareguts a la revista Perlas y Cuevas a finals de la dècada dels noranta.

“Jaime de Juan és la memòria viva de s’Illot i del turisme a Mallorca. El llibre recollirà les vivències d’aquest home peculiar fet a sí mateix, d’interessant i gens monòtona vida”, explica Ferrer, “Va ser un dels protagonistes del miracle que va suposar el turisme per a tota la societat balear en les dècades dels seixanta i setanta del passat segle”.

Print Friendly, PDF & Email