Manacor elabora una guia de recursos per atendre les víctimes de violències masclistes

És un resum dels recursos i telèfons sorgits a les comissions municipals de coordinació sobre violència de gènere

 

Aquest dilluns s’ha dut a terme la presentació de la “Guia de recursos per a l’atenció de les víctimes de violències masclistes a Manacor”. Segons explica el departament d’Igualtat de l’Ajuntament, la guia consisteix en un resum dels recursos sorgits a les comissions municipals de coordinació sobre violència de gènere; en concret, es tracta d’un conjunt de dades que descriuen els recursos i els fan accessibles. Segons el departament d’Igualtat, la guia està pensada per a professionals que, a través de la guia tindran una imatge completa dels processos que es poden dur a terme per pal·liar la violència de gènere.

Es pot descarregar clicant GUIA DE RECURSOS

Està dividida en 5 línies d’intervenció i, cadascuna de les línies, en els serveis que s’ofereixen, que hi apareixen detallats. Les línies són les següents:

Línia d’emergències, denuncies i protecció

Línia d’atenció social i psicològica

Línia de promoció i inserció social

Línia d’acollida i habitatge

Línia d’assistència jurídica

Segons la regidora, Carme Gomila, “la guia té l’objectiu principal d’agilitar, optimitzar recursos i avançar-nos a problemàtiques conegudes”. Així mateix, “els professionals tenen una eina més per donar el millor dels serveis possibles”, ha conclòs.

A la presentació també hi ha intervingut Marga Gelabert, coordinadora d’Igualtat.

L’atenció durant la Covid-19

La situació viscuda arran de la Covid-19 i sobretot durant el temps de confinament ha fet replantejar les iniciatives sobre violència masclista, sobretot tenint en compte que durant el confinament va baixar la demanda del servei d’atenció per la incertesa generada i la por de l’enclaustrament amb l’agressor. En aquest sentit, s’ha intentat facilitar la tasca de les possibles víctimes i dels professionals.            

En temps de Covid-19 també han tingut un pes important les comissions de coordinació, d’on han sortit els recursos que avui conformen la guia. Aquestes comissions serveixen per valorar i fer seguiment dels casos i plantejar estratègies conjuntes de cara a la situació que estam vivint.

En aquestes hi participen institucions d’arreu, com poden ser la Policia Nacional, personal sanitari del P.A.C Sa Torre de Manacor o diferents professionals dels diversos serveis que atenen a dones que pateixen violència masclista al municipi, com el Servei d’Atenció Psicològica, el Centre d’Informació de la Dona, el Casal Ariadna, l’Institut Balear de la Dona, la Fundació IRES, el Projecte Acollida o el servei municipal d’Atenció a Dones Víctimes de la Violència Masclista.

Finalment, des del departament s’ha anunciat que pròximament es publicarà una memòria de dades quantitatives i qualitatives per tal que es conegui la radiografia dels nombres reals i la intervenció duta a terme durant aquests mesos.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad