L’Ajuntament reformarà la plaça de s’Antigor i recuperarà el pou que ara està tapat

S’eliminaran també els dos sentits de circulació i els aparcaments

 

L’ajuntament de Manacor rehabilitarà el carrer dels Gerrers i la plaça de s’Antigor, part d’un dels barris més antics del poble, avui degradat. En concret la remodelació consistirà en la definició d’un vial amb prioritat pels vianants, que suposarà l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la consegüent millora de l’accessibilitat. També es preveu la instal·lació de noves xarxes de clavegueram, drenatge, aigua potable, telecomunicacions, enllumenat públic i distribució de gas.

Pel que fa a la plaça de s’Antigor, es durà a terme una rehabilitació i reforma que eliminarà els aparcaments i retornarà el protagonisme als vianants. Així mateix, s’eliminarà un dels dos sentits de circulació. Finalment, l’Ajuntament preveu recuperar el pou de la plaça, avui tapat.

El projecte, pressupostat per enguany, té un cost de 320.000 euros, dels quals 84.000 els abonarà com a subvenció el Ministeri de Foment i 236.000 l’Ajuntament. El concurs de redacció del projecte el va guanyar l’arquitecte manacorí Joan Pascual.

Trobada amb els veïnats

Per dur-ho a terme amb el major consens possible, el departament d’Urbanisme i Habitatge va organitzar una trobada ahir horabaixa amb els veïnats de la zona, amb la voluntat de fer arribar el projecte a la ciutadania i intercanviar impressions. Durant la trobada, els veïnats varen demandar la reforma del pou de la plaça, fet que va canviar les previsions de l’Ajuntament, que mirarà d’incloure-ho al projecte. A més, s’elaborà una base de dades dels assistents per tal d’informar-los de les ajudes ARRU, de rehabilitació d’edificis i habitatges.

Segons la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, “apostam per la rehabilitació del nucli antic de Manacor, amb el clar objectiu de dignificar la plaça de s’Antigor i fer-ho des de la màxima participació ciutadana possible”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad