Les teories d’una conspiració sanitària a Manacor

Opinió

Aquesta crisi, entre d’altres moltes coses, ha fet florir el nombre d’experts en diferents matèries (apreses o inventades) que en ocasions suposen una distorsió evident, i no se sap fins a quin punt interessada, de les dades oficials. I ho deim sobretot pel bon grapat d’especialistes sobtats en medicina, infermeria o periodisme alternatiu. Analistes de l’actualitat que prefereixen aferrar-se a teories de la conspiració abans que a les xifres diàries emeses per l’òrgan competent, deixant veure en aquest cas que tant l’hospital de Manacor com els mitjans de comunicació locals donen una informació parcial d’un assumpte tan greu.

En aquests dies tristos i rutinaris, els dinars familiars, les botigues o les xarxes socials van plenes d’hipòtesis sobre l’ocultació, l’obscurantisme i les suposades mentides que volen que no se sàpiga el número real d’infectats per coronavirus a la zona sanitària de Manacor. Per recolzar aquestes noves dades paral·leles (i sempre superiors) es basen en misstages de whatsapp, en gent coneguda dins el propi hospital o en l’amic d’un amic ingressat. Això sí, sense atrevir-se mai a verificar ni un nombre exacte ni mencionar el nom de la font ‘totalment fiable’.

Una estranya voluntat malintencionada fa que s’amaguin desenes de casos nous, que no surtin a la llum pública hospitalitzats diaris, que pacients manacorins amb Covid siguin traslladats a altres centres per fer veure que aquí les coses van molt millor del que evolucionen en realitat. Raonaments que vénen de la mala fe, d’un excés de temps lliure o de la combinació d’ambdós factors.

I en aquest mar navegam. En un on és més interessant voler tenir una veu crítica per damunt de la resta, amplificar un discurs alarmista pel fet simple de ser escoltat. Curiosament, la crítica sol venir de qui s’ha vingut botant per sistema tan el confinament com les diferents fases de retorn, confonent més llibertat amb una relaxació total. Tal volta siguin les seves pròpies accions les que ara els fan ser desconfiats…

Pels qui encara vulguin creure les dades oficials, proporcionades pels mateixos professionals que fins fa dos dies han estat periòdicament aplaudits, direm que en aquests moments a l’Hospital de Manacor hi ha quatre pacients amb coronavirus ingressats a planta i dos més que continuen a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

L’Hospital desmenteix el rumor sobre l’ocultació de més pacients amb COVID-19

Els ‘observadors mirall’: els qui miren per la seguretat dels EPI de l’hospital

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad