El Govern autoritza la reforma de l’escola de Sa Torre més d’un any i mig després

No estarà llesta fins a l’estiu del proper any 2021

 

El Consell de Govern va aprovar ahir autoritzar a l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) la despesa de 1.725.133 euros per a la licitació de les obres de reforma integral del CEIP Sa Torre, a fi de solucionar els problemes d’espai del centre i beneficiar més de 115 alumnes del municipi. La previsió és que el centre pugui obrir a l’estiu de 2021.

Cal recordar que a l’octubre de 2018 es va detectar que el centre estava afectat per formiga blanca i tèrmits, i que, a causa d’això, els 115 alumnes d’educació infantil i de primària es varen haver de traslladar a l’IES Manacor. Educació va decidir aprofitar les obres per plantejar una reforma integral i millorar l’accessibilitat del centre. Uns tràmits que han durat més d’un any i mig.

El projecte de reforma del centre preveu importants actuacions de reforma i la supressió de barreres arquitectòniques. Una reforma integral que preveu les actuacions següents:

– Adequació plena a la legislació sobre supressió de barreres arquitectòniques i sobre seguretat contra incendis (nova escala i ascensor).
– Reforç estructural amb reparació/substitució d’elements i nova capa de compressió a tots els forjats.
– Reforma integral de les instal·lacions (elèctrica, dades, calefacció, subministrament d’aigua i sanejament, nova sala de calderes…)
– Millora de les condicions tèrmiques i acústiques (aïllament de façanes i sostres falsos, nova coberta plana i teulada).
– Millora de la distribució interior i instal·lació d’envans mòbils.
– Modernització dels acabats interiors (nous banys d’infantil i primària, paviments, sostres falsos, fusteria interior…)
– Instal·lació de nous tancaments d’alumini al porxo de la planta baixa i substitució de la fusteria exterior i les reixes antigues.

“Aquesta actuació de més de 1,7 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears”, segons explica el propi Govern.

Nou retard per a l’escola de Sa Torre, fins a l’estiu de 2021

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad