El Govern autoritza la reforma de l’escola de Sa Torre més d’un any i mig després

No estarà llesta fins a l’estiu del proper any 2021

 

El Consell de Govern va aprovar ahir autoritzar a l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) la despesa de 1.725.133 euros per a la licitació de les obres de reforma integral del CEIP Sa Torre, a fi de solucionar els problemes d’espai del centre i beneficiar més de 115 alumnes del municipi. La previsió és que el centre pugui obrir a l’estiu de 2021.

Cal recordar que a l’octubre de 2018 es va detectar que el centre estava afectat per formiga blanca i tèrmits, i que, a causa d’això, els 115 alumnes d’educació infantil i de primària es varen haver de traslladar a l’IES Manacor. Educació va decidir aprofitar les obres per plantejar una reforma integral i millorar l’accessibilitat del centre. Uns tràmits que han durat més d’un any i mig.

El projecte de reforma del centre preveu importants actuacions de reforma i la supressió de barreres arquitectòniques. Una reforma integral que preveu les actuacions següents:

– Adequació plena a la legislació sobre supressió de barreres arquitectòniques i sobre seguretat contra incendis (nova escala i ascensor).
– Reforç estructural amb reparació/substitució d’elements i nova capa de compressió a tots els forjats.
– Reforma integral de les instal·lacions (elèctrica, dades, calefacció, subministrament d’aigua i sanejament, nova sala de calderes…)
– Millora de les condicions tèrmiques i acústiques (aïllament de façanes i sostres falsos, nova coberta plana i teulada).
– Millora de la distribució interior i instal·lació d’envans mòbils.
– Modernització dels acabats interiors (nous banys d’infantil i primària, paviments, sostres falsos, fusteria interior…)
– Instal·lació de nous tancaments d’alumini al porxo de la planta baixa i substitució de la fusteria exterior i les reixes antigues.

“Aquesta actuació de més de 1,7 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears”, segons explica el propi Govern.

Nou retard per a l’escola de Sa Torre, fins a l’estiu de 2021

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad