Així ballaven els Moretons, Cossiers i Indis de Manacor ara fa 90 anys

Una curiosa filmació ‘amateur’ de l’any 1930

 

Ara que és temps de Moretons de Sant Domingo i de Cossiers, i que per qüestions sanitàries només els podrem disfrutar de forma virtual, és bò recordar unes imatges de fa ni més ni manco 90 anys, quan al 1930 es va rodar una pel·lícula amateur (evidentment en blanc i negre i conservada a l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca), de gairebé tres minuts de durada en 9,5 mil·límetres, al tres principals grups de ball manacorins, en aquells moments tots representats per nins i que ens mostren una particular visió d’un poble poc abans de l’esclat de la guerra civil i l’aturada cultural.

Els Cossiers tornaran a sortir dia 29 de maig, però de forma virtual

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad