Un nou projecte per recuperar l’arena perduda a la platja de Porto Cristo

Aprofitant la reforma del passeig de Ses Coves Blanques

 

L’ajuntament de Manacor no vol perdre l’oportunitat d’aprofitar les obres de reforma del passeig de les Coves Blanques de Porto Cristo, pagades entre tots els veïnats, per demanar a Demarcació de Costes (de qui és responsabilitat la zona), l’habilitació del material d’obra i el camí fet per la reforma, com a escollera per subjectar de manera més segura l’estructura del passeig i evitar alhora que la platja continui perdent arena any a any.

Segons explica la responsable municipal d’Urbanisme, Núria Hinojosa, la voluntat de l’Ajuntament és precisament aquesta “i per això el departament ja elabora un projecte per fer una proposta seriosa a Demarcació de Costes. Jo ja he pogut parlar amb la seva responsable i el compromí és clar”.

El portaveu d’AIPC, Joan Gomila, per la seva banda, recorda que “ja fa molts d’anys que ho demanam però sempre ens han sortit amb excuses i mals rollos… perquè al final fan el que volen”, en referència a Demarcació de Costes, que fa poc sí que va autoritzar un projecte similar per la platja de Sóller “no sé si perquè el batle Simarro abans va ser responsable de Costes… el que és ben cert és que es necessari. Fa uns dies vaig veure una foto de la platja de l’any 1969 i la superfície d’arena era el doble”.

El martell

Gomila també apunta a una possible reforma del martell per completar el projecte, cosa que sembla a hores d’ara més complicada, i que es basaria en l’obertura completa de dos arcs més dels que ara hi ha a l’estructura de devora el Club Nàutic. En aquests moments el martell està foradat en quatre ‘finestres’ dues de les quals incompletes. Aquest fet ajudaria a redirigir les corrents marines que entren fins el moll.

“El que és urgent és el projecte d’escollera, en vista del mal estat en que hem trobat el mur de subjecció del passeig de les Coves Blanques, una obra que tot i estar feta l’any 2000 presenta molts de problemes d’estabilitat i que per seguretat s’han de solucionar, si això a més pot recuperar més arena per la platja, perfecte”, assenyala Hinojosa. De moment el projecte està en estudi per part d’enginyers.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad