Mateu Català: “Amb el temps la gent tornarà a mirar egoistament la seva butxaca”

Mateu Català, president de PIMEM Manacor, ens parla de com està afectant la crisi sanitària i econòmicament a les petites i mitjanes empreses locals. Un cop dur al que cal donar-li una solució administrativa i a llarg termini.

-Quins són els principals problemes que hauran d’afrontar les petites i mitjanes empreses de Manacor després d’aquesta crisi sanitària?

Manca d’ingresos; manca de consum dels clients per què aquests tendràn pocs ingressos; baixada del consum per les noves normes sanitàries de distanciament i els aforaments més reduïts.

-Afectarà a algun sector o gremi més en concret?

El tancament de l’hoteleria farà insostenible la continuació de moltes empreses lligades directament als hotels.

-Hi ha por de tancaments després de dos mesos sense activitat?

Evidentment

Ara mateix el clima és d’incertesa i això no sol ser bò pels negocis.

-Els ERTOS han estat una bona solució?

Són com una tirita, un ‘parxe’.

-Però són efectius?

Veurem com afecta a cada una de les empreses, no hi haurà una resposta global si no una suma d’empreses a les que lis haurà anat bé i d’altres que no. De totes maneres, es preveu una important situació d’atur a Manacor, a Balears i a tota Espanya.

 

Català, de vermell, aquesta setmana davant l’Ajuntament

-Quines mesures de seguretat pels clients s’hauran de posar en marxa, a grans trets i depenent del comerç?

Mascaretes, guants, mampares, productes desinfectants, etc.

-Estan preparats?

Al principi no, però a poc a poc les empreses s’adapten i ho faran bé.

-Què li demanau a l’ajuntament de Manacor, per exemple, per fer front a la situació? 

Rebaixes fiscals, més inversió en campanyes publicitàries i que no discrimini zones del poble, intentant afavorir a totes ses zones comercials i activitats econòmiques per igual.

-El clima és pessimista pel que ha passat o optimista per poder tornar a la normalitat?

És d’incertesa, i això no sol ser bò pels negocis.

A l’Ajuntament li demanam que afavoreixi a totes ses zones comercials i activitats per igual

-Creu que ara la gent s’hi mirarà més a l’hora de gastar o s’ha vist la necessitat real de les Pimes en aquestes situacions? 

Com he dit abans, hi haurà una forta baixada des consum com va succeir a la crisis del 2010. Ara es fan campanyes de comprar al petit comerç i al més proper, però amb el temps la gent tornarà a mirar egoistament la seva butxaca i miraran de comprar al lloc més barat que no sol ser el millor lloc. Les persones i el consumisme és així, la lliçó no servirà de res.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad