Els ‘observadors mirall’: els qui miren per la seguretat dels EPI de l’hospital

L’equip el conformen 35 treballadors que verifiquen la seva col·locació i retirada

 

Donar suport als professionals i emplenar una llista de verificació de la col·locació i retirada dels EPI. Aquesta és la feina dels Observadors Mirall, 35 treballadors que fan un seguiment de l’ús dels equips de protecció per part dels professionals sanitaris. Des que es van detectar els primers casos de COVID-19 a l’Hospital de Manacor, a principis del mes de març, l’Equip d’Higiene Hospitalària va posar en marxa el projecte de l’observador mirall, per garantir la correcta utilització dels equips de protecció individual (EPI) per part dels professionals sanitaris.

Després de fer tasques prèvies d’observació, l’Equip d’Higiene Hospitalària va formar professionals voluntaris de diferents serveis i va crear els equips d’observador mirall. Aquests equips es van distribuir a l’UCI, a les plantes d’hospitalització destinades a pacients amb COVID-19 i al Servei de Radiologia.

 

 

La funció de l’observador mirall és guiar els professionals sanitaris en la col·locació i en la retirada dels EPI quan entren i surten de les habitacions i dels boxes de malalts amb COVID-19, a fi d’evitar possibles autocontaminacions i garantir-los la comoditat a l’hora de fer la feina. Per dur a terme aquesta tasca de manera rigorosa, el personal mirall ha d’emplenar una llista de verificació.

Altres funcions de l’observador mirall són fer el seguiment amb l’Equip d’Higiene Hospitalària de l’efectivitat dels procediments, així com també difondre les recomanacions i protocols de seguretat i ser nexe d’unió entre els professionals sanitaris i l’Equip d’Higiene Hospitalària. Tot plegat, en definitiva, el que pretén és transmetre seguretat i confiança als professionals sanitaris de primera línia.

Actualment els equips d’observador mirall estan formats per 35 professionals, que treballen diàriament, en torns de matí, horabaixa i vespre. L’observador mirall està distribuït en dos grups: 21 professionals exerceixen les funcions a les plantes d’hospitalització i la resta, 14 professionals, a l’equip de l’UCI. Habitualment treballen per parelles, però també ho poden fer de manera individual. Per ser identificats pels seus companys duen una bata groga, peücs i un adhesiu amb el nom.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad