El confinament incrementa les consultes per violència masclista a Manacor

La comissió d’atenció a dones víctimes es torna a reunir per valorar les dades

 

Encara que el número oficial de denúncies per violència masclista en aquests dos mesos de confinament no ha augmentat significativament, sí que s’ha detectat un increment considerable de consultes, de telefonades i de demanda d’informació, sobretot respecte de com actuar durant l’estat d’alarma.

La comissió d’atenció a dones víctimes de violència masclista, que forma part de la Taula de Coordinació per a la Prevenció i Intervenció Violències Masclistes, s’ha tornat  a reunir aquest dilluns 11 de maig per valorar i fer seguiment dels casos i plantejar estratègies conjuntes de cara a la situació que estam vivint.

A la reunió hi ha participat la Policia Nacional, personal sanitari del P.A.C Sa Torre de Manacor i diferents professionals dels diversos serveis que atenen a dones que pateixen violència masclista al municipi: el Servei d’Atenció Psicològica, el Centre d’Informació de la Dona, el Casal Ariadna, l’Institut Balear de la Dona, la Fundació IRES, el Projecte Acollida i el servei municipal d’Atenció a Dones Víctimes de la Violència Masclista.

En aquest sentit, es considera necessari fer saber a les víctimes que, tot i l’estat d’alarma, els equips d’atenció a dones víctimes continuam fent feina i treballant en equip per detectar nous casos, per la protecció de les dones i els seus fills i filles, així com  per resoldre situacions de risc en aquest període.

Segons la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, “cada servei ha pogut exposar el que més destaquen d’aquestes setmanes, fer balanç, valorar la coordinació de serveis i finalment generar un intercanvi de bones pràctiques”. “No tenim solucions màgiques però aquest és el bon camí”.

Finalment, es vol recordar els següents contactes:

UFAM (Policia Nacional) – 091

Emergències – 112

Servei Municipal d’Atenció a Dones Víctimes – 667073047

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad