La Pimem Manacor demana la simplificació dels tràmits per sol·licitar ajudes

A més proposa una rebaixa de la taxa de la recollida i d’incineració o que s’exoneri del pagament de l’impost sobre vehicles durant dos anys

 

La junta directiva de PIMEM Manacor ha analitzat, plantejat i presentat una proposta a l’Ajuntament, que analitza les possibles ‘rebaixes fiscals’ en l’àmbit de les competències tributàries dels ajuntaments i l’administració autonòmica que aquestes administracions poden dur a terme com a conseqüència de les circumstàncies econòmiques de la pandèmia originada pel COVID-19.

L’associació és conscient de les enormes dificultats que travessen, i les que estan per venir, les pimes i autònoms del municipi. En base a això, els membres de la junta directiva de PIMEM a Manacor han plantejat una iniciativa que pot suposar una major empenta pel teixit empresarial. La primera pedra d’aquesta reconstrucció segons, PIMEM Manacor i que beneficiaria a l’administració pública, és la Simplificació dels Tràmits Administratius (STA), és a dir, ajudes sí, però amb la mínima aportació de documents o justificants.

En base a aquest concepte, l’associació de petites i mitjanes empreses, proposa una rebaixa de l’impost o taxa de la recollida d’escombraries i d’incineració. S’equipararà la taxa de qualsevol negoci a l’import que s’aplica a les taxes per als habitatges familiars, durant els propers dos anys. També sol·liciten que s’exoneri del pagament de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i la taxa de guals durant els dos pròxims anys a tots els vehicles que pertanyen a empreses, excepte a les empreses de lloguer de vehicles la exoneració serà d’un any.

D’altra banda es reclama l’exoneració del pagament de l’impost sobre béns immobles respecte a l’exercici 2020, així com de la taxa d’ocupació de la via pública per a aquelles empreses que fins l’any 2019 tenien concedit o sol·licitat l’ocupació de la via per a les terrasses desmuntables o per al seu ús privat amb cadires, taules i para-sols. L’exoneració serà per a l’any 2020 i 2021.

Així mateix es proposa la reducció al 50% de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per als exercicis de 2020 i 2021. A més plantegen una bonificació de l’IBI de manera que el propietari d’un local llogat pugui repercutir sobre l’arrendatari l’impost sobre béns i immobles.

Aquestes mesures plantejades pel sector empresarial de Manacor, “poden ser adoptades per la resta dels ajuntaments de l’illa” segons expliquen des de la junta directiva de l’associació. És més, aquesta presa de decisions grupal “afavoriria la igualtat de competència entre, no només els negocis de el mateix municipi, sinó, també entre les empreses dels diferents pobles de l’illa”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad