Manacor projecte un segon depòsit d’aigua per assegurar el suministre en cas de pana

Ha començat també la reperforació del pou de Sa Gravera per tornar-lo a incorporar a la xarxa

 

La SAM, empresa municipal que gestiona la xarxa d’aigua corrent, ja tramita el projecte de construcció d’un segon dipòsit de 10.000 m³ d’aigua per garantir el suministre a tota la ciutat durant dos dies en cas d’avaria crítica al sistema d’abastament, a la vegada que augmentarà la pressió de les zones més allunyades dels actuals dipòsits.

Així mateix aquests dies la SAM ha començat la reperforació del pou de Sa Gravera, que havia col·lapsat fa un any, i que té una importància estratègica per garantir el subministrament d’aigua a Manacor. Està situat al sud i forma part dels pous d’abastament, juntament amb Sa Moladora, Ses Tapereres, Es Pollencí, Na Mavida i Sa Torre.

Cadascun d’aquests pous contribueix de manera diferent als 7.000 m3 diaris que consumeix Manacor, en funció de la seva capacitat d’extracció. El pou de Sa Moladora, per exemple, és el principal, ja que subministra més de 4.000 m3 diaris, que suposen més del 60% de l’aigua que consumeix la ciutat.

L’aigua dels pous és bombejada als dipòsits per tal de garantir el volum i la pressió adequada a tota la xarxa de distribució. Els dipòsits de Manacor estan formats per dos dipòsits reguladors d’emmagatzematge que reben l’aigua (900 m³) i des d’aquí és bombejada al dipòsit elevat per donar-li pressió (200 m³). El volum total d’emmagatzematge són 1.100 m³, que durant les hores punta de consum es consumeixen en dues hores.

 

 

El pou de Sa Gravera té una importància estratègica per garantir el subministrament a la xarxa en cas d’avaria dels principals pous Sa Moladora i/o Ses Tapereres com la que va tenir lloc dilluns dia 17 de febrer. Aquell dia, es va foradar la canonada de connexió del pou de Sa Moladora amb els dipòsits d’aigua de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad