Més de 4.500 cases i establiments d’adhereixen a la tarifa reduïda de residus

L’Ajuntament aconsegueix recollir en un sol dia més de 7 tones de residus orgànics

 

El servei de recollida selectiva porta a porta al centre de Manacor està essent tot un èxit. Implantat el passat 1 d’abril, en plena crisi sanitària pel coronavirus, ha arribat en menys d’un mes a un percentatge del 72% de residus reciclats, el que no deixa de sorprendre per a bé als mateixos representants de l’Ajuntament i a la regidoria de Medi Ambient en particular.

El regidor de l’àrea, Sebastià Llodrà, va recordar que per exemple, divendres passat es van recollir 4,5 tones de matèria orgànica al centre de Manacor i 2,6 tones d’orgànica a Son Macià i Porto Cristo. Uns números extraordinaris que tenen ja poc marge de millora en aquest aspecte.

El fet que els veïnats passin més temps a ca seva i que es cuina molt més a casa pot haver ajudat sens dubte a aquests resultats. El tècnic, Antoni Pascual, va anunciar que un total de 4.500 cases i establiments comercials s’han adherit a la campanya de tarifa reduïda, unes 500 vivendes més de les previstes inicialment per l’Ajuntament.

El consistori ha agraït també aquests dies tan la col·laboració dels operaris de neteja i recollida, com dels tècnics municipals que van explicant i pulint el servei porta a porta, aclarint els dubtes de perquè es deixa de vegades les bosses sende recollir (o bé perquè no han dipositat la fracció correcte que corresponia al dia o perquè ho han fet fora de l’horari estblert) i amb un adhesiu de color llampant. “La gent ho sol entendre i ho corregeix”.

Així mateix, tot i haver llevat tots els contenidors de la zona centre de la ciutat, per les finques grosses la regidoria de Medi Ambient habilita cada dia uns contenidors especials per posar-hi totes les bosses. Al cap d’unes hores el tornen a retirar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad