Cuinar a casa fa pujar un 35% la producció de residus orgànics a Manacor

Tot i això la producció total baixa un 15% al municipi

 

En una roda de premsa virtual, els regidors Sebastià Llodrà i Joan Gaià van exposar ahir les dades del servei de neteja i del servei porta a porta implantat recentment al centre de Manacor, així com tasques referents a la lluita municipal contra el coronavirus.

Segons les darreres dades generals de recollida fetes públiques per l’ajuntament de Manacor, la producció de residus ha baixat un 15% durant el confinament, mentre que ha augmentat un 35% en la producció orgànica com a conseqüència del major nombre de persones que cuinen ara a casa.

A més, s’ha exposat la situació de la neteja. Per una banda, s’ha denotat que els carrers, en general, estan nets. Això, tot i la problemàtica recurrent dels excrements de ca al carrer, per la qual es va recordant públicament l’ordenança que ho castiga. Per l’altra, s’ha explicat la neteja a pressió diària a llocs sensibles: centres de salut, farmàcies, estació, zones comercials, policia o la plaça de les Verdures. Finalment, s’ha volgut destacar i agrair la implicació dels pagesos.

Quan a la recent implantació del nou sistema de recollida porta a porta al centre de Manacor s’ha destacat, per un costat, la feina prèvia: deu reunions amb veïnats, dues amb gent gran, informació web, telèfon – punt informatiu. Per un altre, la importància de la implantació d’aquest model; a la següent imatge es pot veure la diferència entre el centre de Manacor i la resta del poble:

A més, s’ha destacat el paper l’empresa de recollida, LUMSA, que recull les incidències i deixa un adhesiu a qui no ho fa bé, i la de l’empresa que realitza la tasca informativa individualitzada, GRAM.

Finalment, segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “hi queda molta feina per fer, sobretot informativa”, “els resultats són molt bons, són els esperats, però hi ha marge de millora, hem de seguir insistint en la reducció del rebuig i l’augment del reciclatge de vidre, cartó i paper”. A més, ha participat de la roda el regidor de Participació Ciutadana, Joan Gaià, qui ha volgut destacar “la feina immensa i voluntària dels pagesos locals” i l’èxit de la campanya de voluntariat, amb un centenar de persones que ja s’hi han adherit.

En acabar, s’ha recordat el web d’informació residusmanacor.cat.

A més, des de l’Ajuntament s’ha volgut recordar que el divendres 24 d’abril a les 18 h es durà a terme una Assemblea Ciutadana, que es retransmetrà en directe per YouTube.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad