Voleu Sales? el Cant de Panades macianer no s’atura pel confinament

El Cant de Sales, recuperat a diversos pobles de Mallorca, és tradició per Pasqua a Son Macià

 

Voleu Sales?. El tradicional Cant de Panades o el cantar de Sales de Son Macià, el més tradicional de la contrada manacorina, no ha volgut interrompre la seva vigència en els segles i així, cadascú des de casa seva, els components del grup engarregat de perpetuar-ho han enregistrat un video per continuar de forma virtual i ben entretinguda.

Tres anys de la recuperació a la ciutat

Fa ara exactament tres anys un grup de persones pertanyents als Amics de l’Escola Municipal de Mallorquí i de l’Agrupació sa Torre s’uniren per tal de recuperar, des del vessant musical i a Manacor ciutat, el Cant de Sales o de Panades després de 89 anys, “adaptant el cant itinerant de les Sales antigues a un itinerari urbà, d’acord amb el que proposa el programa de Setmana Santa”, explicava aleshores la musicòloga Bàrbara Duran.

Es conserva un document en el Cançoner Popular de Cataluya amb una cançó de Panades cantada per les brodadores de taller den Peu de Rata, d’on vindria la manacorina. Així, un cop acabada la processó de l’Encontre de diumenge, el grup va cantar per primera vegada després de gairebé un segle a l’entrada de la parròquia de Els Dolors, després al Convent i sa Bassa, i de nou al Palau, per acabar a la plaça Ramon Llull, davant el bar Mingo. Enguany malauradament la tradició s’ha hagut d’interrompre.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad