Els ingressats per coronavirus a l’hospital de Manacor baixen per primera vegada

Tot i això a dia d’avui encara són 31, dels quals sis són a la UCI

 

Encara que la diferència només sigui d’una persona la dada obri la porta a l’esperança, i és que d’ahir a avui no tan sols no han augmentat els casos de nous infectats per coronavirus a Manacor, sino que per primera vegada iniciada la crisi sanitària, el número ha baixat. Tot i això les dades continuen sent importants i en aquests moments es troben ingressats en llits de la tercera planta, 31 malalts (ahir dilluns eren 32), dels quals sis són a la UCI.

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 1.069 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 69 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 6,9 %. Fins ara, s’han registrat 43 morts i 111 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 915.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca, a l’Hospital Universitari Son Espases hi ha 136 pacients amb coronavirus ingressats (22 a l’UCI); 86, a Son Llàtzer (23 a l’UCI); 11, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 31 més, a l’Hospital de Manacor (6 a l’UCI).

Creu Roja té, així mateix, 26 pacients positius per coronavirus a la Policlínica; a Sant Joan de Déu, n’hi ha 24; a l’Hospital Joan March, 9; a l’Hospital Psiquiàtric, 7, i a l’Hospital General, 19. Les unitats volants d’atenció al coronavirus atenen 481 persones a Mallorca.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 15 pacients (7 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 7, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 49 pacients (9 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 4 i l’Hospital General de Muro, 1 a l’UCI.

A Menorca, hi ha 17 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (9 a l’UCI). Una persona d’uns 70 anys va morir ahir al centre. També hi ha 32 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 44 persones a l’Hospital Can Misses (11 a l’UCI). Altres 31 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 6 pacients (3 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 175 professionals sanitaris positius actius i prop de 390 en vigilància activa.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad