El Govern situa erròniament 14 dels 16 malalts de coronavirus de Manacor a la UCI

En realitat són quatre els que són avui a la Unitat de Cuidats Intensius

 

Segons les darreres informacions del Ministeri de Sanitat, fetes arribar als mitjans de comunicació a través de la Conselleria de Salut del Govern, diuen que a l’hospital de Manacor hi estan ingressats en aquests moments 16 pacients amb un diagnòstic positiu per coronavirus. El més preocupant és que també confirma que catorze d’ells són ja a la Unitat de Cuidats Intensius, cosa que és incerta, ja que són ‘només’ 4. Un error que ha fet que moltes informacions hagin de ser corregides.

Aquesta és la nota de premsa errònia (pel que fa a Manacor) feta pública per la conselleria de Salut:

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 660 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 98 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 17,4 %. Fins ara, s’han registrat 22 morts i 39 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 638.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

A Mallorca hi ha 90 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (17 a l’UCI); 64, a Son Llàtzer (14 a l’UCI); 10, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 16 més a l’Hospital de Manacor (14 a l’UCI). Creu Roja té, així mateix, 26 pacients positius per coronavirus a la Policlínica i Sant Joan de Déu, 7.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 8 pacients (3 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 3, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 27 pacients (5 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 1.

A Menorca, hi ha 11 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (7 a l’UCI). També hi ha 18 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 25 persones a l’Hospital Can Misses (9 a l’UCI). Altres 23 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 4 pacients (1 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears 101 professionals sanitaris han donat positiu (89 a Mallorca, 7 a Menorca i 5 a Eivissa). Això significa el 0,8 % del total de treballadors sanitaris que hi ha a les Illes. A més, n’hi ha 302 (252 a Mallorca, 34 a Menorca i 15 a Eivissa) que estan en vigilància activa.

En aquest sentit, el Servei de Salut recorda que ha posat en marxa diferents iniciatives, entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per als sanitaris.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funcionen de manera correcta.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad