Prop de 30 nous professionals reforcen l’hospital per afrontar la crisi del COVID-19

A més el centre hospitalari manacorí disposarà de 51 llits a la tercera planta pels infectats i sospitosos

 

Els hospitals del Servei de Salut han reservat  prop d’un milenar de llits d’hospitalització per a pacients amb COVID-19 o per a casos sospitosos. La major part a Son Espases, 253 llits d’hospitalització (196 per a pacients positius confirmats i 57 per a sospitosos pendents de les proves de confirmació), altres 200 llits a l’Hospital Son Llàtzer; 85 a l’Hospital Comarcal d’Inca; 51 a l’Hospital de Manacor; 22 a l’Hospital Mateu Orfila i 70 a l’Hospital Can Misses d’Eivissa.

Tots els pacients sospitosos d’estar afectats per la COVID-19 estan ingressats en habitacions individuals. L’objectiu és agrupar, tant com es pugui, aquest perfil de pacients en unes àrees determinades. A Manacor s’ha buidat i habilitat la tercera planta per a tal efecte.

Així mateix, per fer front a un increment de la pressió assistencial, els hospitals reforcen les plantilles contractant 182 professionals entre facultatius, infermers, tècnics auxiliars d’infermeria, tècnics de radiodiagnòstic, zeladors i professionals de neteja. Concretament, es contractaran 75 nous professionals a l’Hospital Universitari Son Espases, 27 a l’Hospital Son Llàtzer, 28 a l’Hospital de Manacor, 20 a l’Hospital Comarcal d’Inca, 12 a l’Hospital Can Misses i 20 a l’Hospital Mateu Orfila.

Aquesta setmana es preveu reduir l’activitat quirúrgica ordinària i mantenir-la per a cirurgies urgents, oncològiques i preferents. Igualment, es mantenen els equips estancs dels serveis assistencials de referència per a les Illes Balears, per mantenir els serveis bàsics i garantir la seguretat dels professionals. Els pacients quirúrgics i de les àrees d’obstetrícia s’agruparan en una àrea específica de cada hospital.

L’hospital habilita una planta davant l’augment de casos de coronavirus

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad