Prop de 30 nous professionals reforcen l’hospital per afrontar la crisi del COVID-19

A més el centre hospitalari manacorí disposarà de 51 llits a la tercera planta pels infectats i sospitosos

 

Els hospitals del Servei de Salut han reservat  prop d’un milenar de llits d’hospitalització per a pacients amb COVID-19 o per a casos sospitosos. La major part a Son Espases, 253 llits d’hospitalització (196 per a pacients positius confirmats i 57 per a sospitosos pendents de les proves de confirmació), altres 200 llits a l’Hospital Son Llàtzer; 85 a l’Hospital Comarcal d’Inca; 51 a l’Hospital de Manacor; 22 a l’Hospital Mateu Orfila i 70 a l’Hospital Can Misses d’Eivissa.

Tots els pacients sospitosos d’estar afectats per la COVID-19 estan ingressats en habitacions individuals. L’objectiu és agrupar, tant com es pugui, aquest perfil de pacients en unes àrees determinades. A Manacor s’ha buidat i habilitat la tercera planta per a tal efecte.

Així mateix, per fer front a un increment de la pressió assistencial, els hospitals reforcen les plantilles contractant 182 professionals entre facultatius, infermers, tècnics auxiliars d’infermeria, tècnics de radiodiagnòstic, zeladors i professionals de neteja. Concretament, es contractaran 75 nous professionals a l’Hospital Universitari Son Espases, 27 a l’Hospital Son Llàtzer, 28 a l’Hospital de Manacor, 20 a l’Hospital Comarcal d’Inca, 12 a l’Hospital Can Misses i 20 a l’Hospital Mateu Orfila.

Aquesta setmana es preveu reduir l’activitat quirúrgica ordinària i mantenir-la per a cirurgies urgents, oncològiques i preferents. Igualment, es mantenen els equips estancs dels serveis assistencials de referència per a les Illes Balears, per mantenir els serveis bàsics i garantir la seguretat dels professionals. Els pacients quirúrgics i de les àrees d’obstetrícia s’agruparan en una àrea específica de cada hospital.

L’hospital habilita una planta davant l’augment de casos de coronavirus

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad