El confinament aumenta les actuacions judicials de violència contra la dona a Manacor

De les quaranta actuacions a les Balears en aquest sentit, deu van ser del partit judicial manacorí

 

Segons les dades fetes públiques avui pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), els jutjats de violència sobre la dona de Balears van realitzar, entre el 16 i el 22 de març (és a dir durant la primera setmana de confinament pel coronavirus) un total de 40 actuacions judicials, 18 al partit judicial de Palma, 5 a Inca, 10 a Manacor i 7 a Eivissa. O el que és el mateix, que un de cada quatre casos de violència masclista foren registrats al partit judicial manacorí.

Per altra banda, els jutjats de Balears han portat a terme durant aquest temps, més de tres-centes actuacions en les diferents jurisdiccions -319 en total-, segons els dades rebudes en la Presidència de el TSJIB dels deganats de Palma, Inca, Manacor, Eivissa, Maó i Ciutadella, de l’TSJ i de l’Audiència, per elaborar el informe, ja assenyalat amb anterioritat, sol·licitat pel CGPJ per valorar la càrrega de treball des de la implantació de l’estat d’alarma.

La major part d’aquestes actuacions judicials d’assumptes essencials corresponen als Jutjats d’Instrucció de les Illes que sumen 195, de les quals 157 van ser tramitades pels Jutjats d’Instrucció de Palma, 9 Inca, 8 a Manacor, 7 a Eivissa, 4 a Ciutadella i 10 a Maó.

Així mateix, els jutjats de Família de les Illes van dur a terme un total de 30 actuacions, 27 corresponen a Palma, 2 a Inca i 1 a Manacor. D’altra banda, els jutjats de Penal de tot l’arxipèlag van registrar un total de 27 actuacions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad