Serveis Socials detecta un augment d’usuaris que necessiten aliments

El servei municipal es reforça per telèfon per contrarrestar els efectes de la crisi pel coronavirus

 

Per fer front a la nova situació, el departament de Serveis Socials ha reforçat el repartiment d’aliments. Si abans es donaven un cop al mes, ara les famílies en rebran quasi setmanalment. A més, el llistat d’usuaris que reben aliments ha augmentat donat que, o bé per motius de risc o bé per motius econòmics, no poden sortir a comprar. També s’ha ampliat el lot tradicional que se solia repartir amb producte fresc (fruita i verdura) perquè la gent pugui cuinar i així distreure’s. Un altre canvi és que la família no ve a cercar-ho sinó que es reparteix des del departament extremant les precaucions. Es deixa al portal de l’habitatge i la persona ho recull.

A més s’han posat en marxa una serie de mesures amb la idea general és fer prevenció, és a dir, anticipar-nos al que pot passar aquestes setmanes. Que les famílies rebin i sentin el suport i l’acompanyament de l’equip, encara que sigui via telèfon. D’aquesta manera podrem evitar mals majors.

Concretament, i quant a la gent gran, s’ha modificat el Servei d’Atenció a Domicili (SAD), reduint-lo als casos més imprescindibles. Es tracta de gent amb grau de dependència que no té xarxa ni família que el pugui atendre. A més, es fa un seguiment telefònic a tots els usuaris que abans rebien SAD. Per altra banda, els centres de dia estan tancats, però també es fa seguiment telefònic a tots els usuaris. Finalment, el repartiment del menú diari a la gent gran es continua fent igual però extremant les precaucions.

Quant a les famílies amb menors, es fa un seguiment per telèfon de les famílies més vulnerables amb menors. A més, s’ha elaborat una sèrie de pautes i recomanacions per elles i s’ha repartit material escolar perquè els nins i les nines puguin estar entretinguts. Finalment, tots aquells nins i nines que tenien en servei de menjador a la seva escola finançat per serveis socials, ara reben un menú diari a casa.

Quant a les víctimes de violència masclista, es du a terme un seguiment telefònic de tots els casos i realitzen videotrucades amb la treballadora social. Per altra banda, si tenen infants també se’ls ha fet arribar el llistat de recomanacions per fer aquests dies amb els més petits. A més, reben aliments o menú diaris si tenen infants que estaven becats. Finalment, es fa molta feina amb xarxa amb Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil per si hi ha nous casos.

Pel que fa a la resta d’usuaris de serveis socials s’han pres les següents mesures. En primer lloc, s’ha suspès l’atenció presencial. En aquest sentit, tant si es tenia hora per una primera entrevista com si es tractava d’una de seguiment, les entrevistes es fan per telèfon. En segon lloc, es fa seguiment telefònic de tots els casos que tenen expedient obert – tant si tenien cita com si no. En tercer lloc, s’han habilitat cinc línies telefòniques obertes a tothom que necessiti ajuda, sigui o no usuari del departament.

SERVEI ATENCIÓ

DEPENDÈNCIA

617856687

ATENCIÓ VÍCTIMES

VIOLÈNCIES MASCLISTES

667073047

ZONA COSTANERA

617856756

ALTRES CONSULTES

617856762

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad