Els rumors d’una gran neteja de Manacor per eliminar el coronavirus

Part i Banda

Corren per les xarxes socials i per audios de whatsapp una serie de rumors infundats, sobre una suposada neteja que es produiria avui vespre, amb aigua a pressió i per eliminar el coronavirus dels carrers de Manacor. Fins i tot en alguns casos es parla d’una ‘fumigació’ des de cinc helicòpters de la Fuerza Aérea. Consultades fonts municipals, ens expliquen que el que s’ha demanat és un protocol sobre com actuar en el cas que s’hagués de fer una desinfecció, “però en cap cas avui, ni amb aigua a pressió, ni això serviria per ‘eliminar el coronavirus'”, contesta el batle Miquel Oliver, sino per desinfectar.

El que en realitat ha rebut el consistori és la resposta a una demanda feta fa uns dies a la direcció general de Salut Pública del Govern, sobre quin seria el protocol arribat el cas. És aquest:

Buenas tardes,
Con motivo de las consultas recibidas sobre la desinfección de las vías públicas como actuaciones ante el coronavirus,  la Direccion General de Salud Publica i Participación establece las siguientes medidas: 
En el caso de realizar la desinfección de las zonas publicas:
– Se utilizará una concentración no superior a 1000 ppm de cloro activo (dilución1:50 de una lejía con concentración 40-50 gr/litro preparada recientemente) 
– Se realizará en horario nocturno
– El personal debe llevar los equipos de protección individual correspondientes
– Evitar en la emisión de aerosoles
Atentamente,
Mercedes Gumá
Jefa de Servicio de Salud Ambiental
Dirección General de Salud Pública y Participación
Conselleria de Salud
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad