L’Ajuntament demana consumir només l’aigua necessària per evitar problemes

“La depuradora de Manacor funciona al límit” en aquests moments i es vol assegurar l’abastiment a l’hospital

 

La SAM, l’empresa municipal encarregada de l’aigua corrent i els aparcaments de Manacor, ha demanat avui no incrementar el volum d’aigua que es consumeix normalment per por a que això pugui dur a problemes d’abastiments a zones sensibles, com ara l’hospital. “Com més aigua utilitzam, més aigua s’ha de depurar. La depuradora de Manacor funciona al límit, per favor, faciliteu el bon funcionament del sistema i no malbarateu l’aigua”.

A més, l’empresa explica que s’ha implementat la gestió telemàtica a les oficines, i que l’activitat quotidiana administrativa continua bàsicament de forma telefònica o telemàtica, sense caràcter presencial. Sense atenció presencial al públic per evitar contagis.

En cas de tràmit urgent i inajornable, es concertarà una cita prèvia al 971596001 o al mail sam@sammanacor.com, prenent les mesures de prevenció adients. Així mateix s’han suspès els serveis no essencials com ara les places d’estacionament en zona ORA i els aparcaments soterrats.

“S’han creat equips de guàrdia per duplicat i independents per aquelles activitats que requereixen una tasca presencial que impossibilita el teletreball, per tal de prevenir contagis i tenir equips de treball de reserva. Així com s’han cancel·lat totes les visites a les instal·lacions, excepte en activitats essencials per assegurar els serveis que es consideren crítics”, concreta la SAM.

Tot això per aconseguir cinc punts bàsics:

1r. Subministrament d’aigua a la població i als serveis essencials com és l’Hospital de Manacor.

2r. Garantir bon estat sanitari de l’aigua

3r. Sanejament a la baixa, clavegueram

4t. Sanejament a l’alta, EDAR

5è. Emergències individuals, sobretot embossos.

Per tot això l’Ajuntament prega que:

NO INCREMENTEU EL CONSUM D’AIGUA, com més aigua utilitzam, més aigua s’ha de depurar. La depuradora de Manacor funciona al límit, per favor, faciliteu el bon funcionament del sistema i no malbarateu l’aigua.

VIGILEU LES FUITES. No abaixeu la guàrdia amb les fuites, ja que aquestes incrementen el consum d’aigua dels vostres domicilis notablement. Tot i que des de la SAM us seguirem avisant si detectam excessos de facturació, recomanam que hi estigueu al cas.

NO LLANCEU TOVALLOLETES ni altres objectes pels vàters. Per favor! Hem de reduir al mínim les incidències. Recordau que hem fet una campanya de neteja de les arquetes particulars dels domicilis, i, per tant, totes haurien d’estar netes. A partir d’aquí, és responsabilitat de cada usuari mantenir-les lliures d’objectes que puguin embossar-les.

NO ABOQUEU L’OLI DE CUINA. Aquest, quan refreda condensa i obstrueix la xarxa de clavegueram.

UTILITZAU ELS RECURSOS DE FORMA RAONADA I EFICIENT, SENSE MALBARATAR RES, tant els directament relacionats amb el cicle de l’aigua com els demés, ja que, al cap i a la fi, tots hi tenen relació: detergent de rentadora, sabó de dutxa, aliments, medicaments, paper…

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad