Les misses es cancel·len i els funerals s’hauran de posposar

El bisbe de Mallorca demana que “s’intensifiqui la pregària”, però cadascú des de ca seva

 

Les misses i els funerals programats a les distintes parròquies del municipi de Manacor s’hauran de posposar indefinidament fins que la crisi sanitària passi i es pugui reprendre l’activitat normal. D’aquesta forma, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha disposat des del Bisbat una serie de preceptes i mesures “davant l’augment de contagis pel coronavirus i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, per contribuir a la protecció de la salut pública, i en el context del decret d’una alarma sanitària”.

Les mesures d’emergència següents:

 1.     Tots els fidels de la Diòcesi de Mallorca, i els qui s’hi trobin, queden dispensats del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual.

 2.     A causa de la situació excepcional que estam vivint, des de dilluns 16 de març queden suspeses totes les celebracions públiques de l’Eucaristia, incloses les dominicals, i altres celebracions sagramentals amb participació de fidels.

 3.     Les esglésies es mantindran obertes en la mesura de les possibilitats per facilitar-hi la pregària personal i s’assegurarà l’atenció pastoral a les persones que així ho necessitin.

 4.     En relació a les exèquies que, en diàleg amb les famílies, se celebrin de forma simplificada i els funerals es posposin per a més endavant.

 5.     A més de seguir potenciant les mostres de solidaritat envers els més necessitats i treballar a favor del bé de tots, es demana als fidels que intensifiquin la pregària, i tractin de seguir la Santa Missa a través d‘altres mitjans com la ràdio o la televisió. Quan no es pot rebre la Sagrada Comunió, es pot realitzar una comunió espiritual.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad