Les misses es cancel·len i els funerals s’hauran de posposar

El bisbe de Mallorca demana que “s’intensifiqui la pregària”, però cadascú des de ca seva

 

Les misses i els funerals programats a les distintes parròquies del municipi de Manacor s’hauran de posposar indefinidament fins que la crisi sanitària passi i es pugui reprendre l’activitat normal. D’aquesta forma, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha disposat des del Bisbat una serie de preceptes i mesures “davant l’augment de contagis pel coronavirus i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, per contribuir a la protecció de la salut pública, i en el context del decret d’una alarma sanitària”.

Les mesures d’emergència següents:

 1.     Tots els fidels de la Diòcesi de Mallorca, i els qui s’hi trobin, queden dispensats del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual.

 2.     A causa de la situació excepcional que estam vivint, des de dilluns 16 de març queden suspeses totes les celebracions públiques de l’Eucaristia, incloses les dominicals, i altres celebracions sagramentals amb participació de fidels.

 3.     Les esglésies es mantindran obertes en la mesura de les possibilitats per facilitar-hi la pregària personal i s’assegurarà l’atenció pastoral a les persones que així ho necessitin.

 4.     En relació a les exèquies que, en diàleg amb les famílies, se celebrin de forma simplificada i els funerals es posposin per a més endavant.

 5.     A més de seguir potenciant les mostres de solidaritat envers els més necessitats i treballar a favor del bé de tots, es demana als fidels que intensifiquin la pregària, i tractin de seguir la Santa Missa a través d‘altres mitjans com la ràdio o la televisió. Quan no es pot rebre la Sagrada Comunió, es pot realitzar una comunió espiritual.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad