El coronavirus obliga a tancar l’accés al Sant Crist i a buidar les piles

Els capellans i els fidels també hauran de cumplir una serie de normes. Són aquestes…

 

“A partir de l’obertura de l’església [dels Dolors] avui capvespre a les 17,30, restaran tancats els accessos al contacte directe amb la Sagrada Figura del Sant Crist”, ha explicat avui el rector de Manacor, Antoni Amorós. És una altra conseqüència directa de les mesures preventives que es van prenent contra el coronavirus. Així mateix s’han buidat d’aigua beneïda les piles de l’entrada i els capellans haràn de cumplir una serie de preceptes.

“Davant els fets ja constatats de la desgracia col·lectiva del contagi per coronavirus (COVID-19), el Bisbat de Mallorca manifesta, en primer lloc la seva proximitat i solidaritat amb els infectats, els seus familiars i persones properes. A la vegada, agraeix l’atenció que els professionals sanitaris estan dispensant a la població. Pregam per tots ells i pregam a tots que tenguin presents les recomanacions que fins a aquest moment s’han facilitat, i que són les següents”, assenyala el Bisbat:

1. Que s’atenguin a les normes i criteris que marquen les autoritats sanitàries.

2. Que es retiri l’aigua beneïda de les piles que hi ha a l’entrada dels temples.

3. Que el capellà, o altres persones que distribueixen la comunió durant l’Eucaristia, es rentin les mans abans i després d’aquest moment.

4. Que la comunió es doni i rebi a la mà.

5. Que el ritu de la pau es limiti a un gest d’inclinació de cap juntament amb les paraules “la pau sigui amb tu”, sense entrar en contacte físic entre persones. Igualment, als funerals i exèquies, el condol es donarà amb un gest d’acompanyament en el dol.

6. Quant a la devoció de les imatges, que es limiti a una senzilla inclinació de veneració, és a dir, que es realitzi el gest sense entrar en contacte físic amb aquestes imatges.

7. A més d’aquestes recomanacions, més generals, segons el lloc i circumstància, es prendran les mesures específiques que es creguin oportunes.

8. A mesura que es vagin actualitzant les directrius per part de les autoritats sanitàries, aquest Bisbat les posarà a disposició de les comunitats cristianes.

Finalment, cal reiterar que en tots els casos s’atenguin a les recomanacions i directrius de les autoritats sanitàries, publicades a través dels canals oficials, entre ells la Conselleria de Salut i Consum (coronavirus.caib.es) i Presidència del Govern (mscbs.gob.es).

“Una persona que va a l’església s’ha de defensar enfront un ambient hostil”

Més de 100.000 euros perquè el campanar pugui passar l’inspecció d’edificis

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad