S’aprova el reglament de Ses Verdures i s’obri el concurs de la peixateria

Per tal d’omplir totes les parades del mercat, poder imposar sancions i fer possible que la peixateria obri enguany

 

Finalment, el mercat municipal situat a la plaça de la Constitució de Manacor ja té un reglament d’usos aprovat. Si el passat 9 de desembre, i després de diferents reunions amb els placers per consensuar-lo conjuntament, l’Ajuntament el va aprovar de manera inicial, aquest dilluns el ple municipal l’ha aprovat definitivament. Així, es podrà treure a concurs la resta de paradetes i omplir la plaça per dinamitzar-la. A més, la peixateria ja està a concurs i es poden presentar ofertes fins dia 1 d’abril.

Per mitjà d’aquest reglament, l’Ajuntament té l’objectiu de preservar la rellevància del citat centre de comerç, dotant-lo d’una nova perspectiva que li permeti adaptar-se al ràpid desenvolupament que està experimentant el sector comercial i alhora promoure hàbits de consum sa, responsable i sostenible.

És per això que es regulen els productes permesos per a la venda, donant prioritat a aquells agroalimentaris de producció i elaboració pròpia. A més, també es determina l’administració del mercat, fent referència a les competències de cada un dels òrgans del consistori per vetllar per la correcta gestió del mercat i la seva adaptació als ràpids canvis comercials actuals.

Es regulen així els productes permesos per a la venda

Per altra banda, també es pretén modernitzar i revitalitzar el mercat de la Plaça de ses Verdures, transformant-lo en un centre més actiu on totes les parades es trobin cobertes i així permetre que tota la ciutadania pugui beneficiar-se d’aquesta dinamització. I és per aquest motiu que aquest Reglament també inclou la forma i els criteris tant de la concessió dels llocs de venda com de l’adjudicació temporal, els traspassos i les possibles cessions que es puguin produir.

Segons la regidora de Mercats, Cristina Capó, la regulació “és la forma més adequada per aconseguir els objectius establerts per al mercat, donat que facilitarà la gestió d’aquest servei públic en benefici de la ciutadania”. A més, ha anunciat que enguany ja s’adjudicarà la peixateria. Finalment ha exposat que, segons l’article 15 del Reglament, “l’Ajuntament es podrà reservar un trast per a si mateix per promoure les activitats i productes propis i, de la mateixa manera, pot acordar la cessió temporal i gratuïta d’aquest trast a entitats o institucions sense ànim de lucre”.

La nova plaça: prohibit cridar, embolicar amb paper de diari o abandonar el trast

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad