El PP demana al Consell que rehabiliti i cedeixi es Torrent i Via Portugal

Fa anys que l’institució insular no vol assumir les reformes d’aquests dos eixos urbans, que són encara de la seva titularitat

 

El Partit Popular reclamarà al pacte d’esquerres al Consell (PSOE, Més i Podem) “la rehabilitació i reforma integral de l’Avinguda des Torrent i de la Via Portugal de Manacor, pel seu mal estat”. Amb la moció, que defensarà el conseller Pedro Rosselló en el ple de dijous que ve, s’insta a l’equip de govern a que comenci les obres després de la temporada turística. Rosselló recalca que “amb el projecte que proposam es beneficien nuclis com Son Macià, Cala Murada, Cales de Mallorca, Cala Anguila i Cala Mandia”.

S’ha de recordar que l’any 2012 es va arribar a un acord entre l’ajuntament de Manacor i el departament de Carreteres de el Consell de Mallorca perquè, abans de finalitzar l’any, es dugués a terme l’intercanvi en la gestió de diferents vies, passejos i avingudes de la ciutat, considerades com a carreteres del Consell, com ara la Via Portugal, un tram de la Rambla del Rei en Jaume i les avingudes Fra Juníper Serra, Av. d’Es Tren i Av. des Torrent, que passarien a ser de l’ entramat urbà i titularitat plenament municipal, cedint al Consell, com a contrapartida, les noves rondes de circumval·lació de Felanitx, les avingudes del Port i del Parc i el Passeig del Ferrocarril.

Els acords i convenis per fer el canvi de titularitat mai s’han duit a efecte

També es va plantejar la necessitat d’abordar una solució pels trams municipals de les carreteres que arriben als nuclis de Son Macià, Cala Murada i Cales de Mallorca, si bé, l’acord sobre aquests trams va quedar sense definir i sense termini. L’acord va quedar en reunions tècniques sense arribar-se a executar res.

L’any 2014 es van iniciar noves negociacions entre l’institució insular i l’Ajuntament a fi de remodelar la Via Portugal i l’Avinguda de Parc, amb la construcció d’una rotonda a la part final per donar major agilitat i, amb un carril d’incorporació, obrir la sortida d’una de les artèries més importants de Manacor cap a la caserna de la Policia Local, el Teatre Municipal i l’Auditori de Manacor. Però tampoc es va concretar.

Davant la situació d’aquestes vies, principalment de l’Avinguda des Torrent i Via Portugal, totalment obsoletes i en molt mal estat tant pel que fa al paviment, voreres i arbrat, el que posa en perill la seguretat dels ciutadans i la mala imatge que dóna del municipi en una zona comercial, l’any 2016 l’Ajuntament va tornar a presentar un informe tècnic al Consell. Es va tornar a pactar un conveni que contemplava que cada administració havia d’assumir unes competències, i encarregant a l’Ajuntament de l’adequació dels serveis soterrats, voreres i arbrat i el Consell de l’asfaltat.

Pel que fa a la Via de Portugal es va plantejar, per part del consistori, la seva transformació integral, amb una ampliació important de la zona de vianants que passava, bé per eixamplar les voreres d’un dels costats o bé construir un passeig central vianants seguint el mateix model de passeig de Na Camella. Tampoc s’ha duit a terme.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad