Ses Comes és una ruïna: aules precintades i problemes d’estructura

L’Apima té previst denunciar tant la conselleria d’Educació com a l’ajuntament de Manacor per una vulneració dels drets de la infància

 

La situació del CEIP Ses Comes de Porto Cristo és cada vegada més exasperant. Després de deu anys de barracons i diversos projectes de reforma i ampliació de quatre aules que s’aturaren fa uns mesos a mig camí quan (s’haurien d’haver acabat aquest passat dia dos de març) ara s’hi afegeixen les problemàtiques de manteniment d’una escola vella i en mal estat.

“Fa una setmana van venir des de l’ajuntament a revisar un solràs que donava problemes de goteres. Després de destapar i veure l’estat del que en teoria era un fals sostre, es van trobar amb bigues dilatades, runes de les obres de remodelació de fa trenta anys i un estat deplorable de l’estructura“, explica l’Apima del centre, cansada de retrassos i manca de comunicació.

 

 

“En aquests moments l’aula de música no es pot utilitzar perquè està plena de goteres, un magatzem i una aula per a desdoblaments estan precintats per la perillositat de l’estructura, i la diminuta aula de psico està plena del mobiliari que han tret d’aquests espais”, assenyala l’associació de mares i pares, que a més denuncia el retard en la contesta municipal de les incidències que l’escola els ha anat passant.

“Està tota l’estructura de l’escola en aquestes condicions?”, es demanen. “Per què l’Ajuntament exigeix als particulars passar inspeccions d’edificis antics i no es preocupa de passar-les als edificis escolars que estan al seu càrrec? Hem d’esperar a que qualque infant prengui mal perquè hi hagi moviment efectiu per part de les administracions?”.

“Ens parlen d’un repartiment equitatiu de l’alumnat, quan el claustre no pot aplicar ni projectes ni programes del currículum per manca d’espais, o per no poder ni connectar els ordinadors en tot el curs per deficiències en les instal·lacions elèctriques. Quan anar a escola cada dia es converteix en una aventura amb goteres, ferros rovellats i perill de les infraestructures”.

L’Apima critica també a la Conselleria d’Educació per no plantejar-se ni ampliar el temps d’horari de feina dels obrers per escurçar els terminis, davant la precarietat que pateix dia a dia l’alumnat.

“Les ràtios previstes pel curs que ve demanen cinc aules de tres anys a Porto Cristo, que han d’absorbir una escola de dues línies i l’altra d’una. Fins quan hem d’esperar per al solar de l’escola nova? Parlam d’un termini d’execució de vuit o nou anys? La Conselleria pot expropiar un solar de l’ajuntament per usos d’interès públic, com escoles o hospitals, perquè no es planteja fer-ho al parc del Sol i la Lluna com ja s’ha proposat diverses vegades per donar una solució real a la problemàtica de Porto Cristo i no un renta cares hipòcrita que se sap que no arreglarà res a una escola que s’esbuca?”

Des de l’Apima de Ses Comes ja han començat a prendre mesures legals per denunciar la Conselleria d’Educació i a l’Ajuntament de Manacor. “Volem un informe de perillositat i ho durem davant el Defensor del menor, perquè trobam que és un maltractament infantil i una vulneració dels drets de la infància”.

De fet i com a mesura de pressió, aquest divendres no duran els seus fills i filles a escola, “us esperam a les 9,30 a la plaça del Mercat per anar fins a l’ajuntament amb la comunitat educativa del CEIP Sa Torre”, apunten.

 

Aquest és el calendari de reformes de Sa Torre, Ses Comes i el Simó Ballester

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad