Els trens diesel que arribaven a Manacor sen van a Kènia

Seran traslladats a Nairobi per començar a funcionar a l’abril

 

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Mateu Capellà i l’ambaixador Kenya a Espanya, Richard Opembe; el president de Kenya Railways, Pastor Awitta i el director general de la companyia ferroviària estatal de Kenya, Philip Mainga, han segellat l’acord de venda d’onze unitats de tren dièsel de SFM, dels que fins l’any passat arribaven a Manacor, a Kenya Railways per 9,6 milions d’euros.

La signatura del contracte culmina un procés de negociació iniciat al desembre de 2018 i en el qual s’ha comptat amb la col·laboració del Ministeri de Comerç, Indústria i Turisme, així com de RENFE. La venda d’aquestes 11 unitats dièsel dobles (més un remolc) es produeix una vegada que SFM ha completat ja l’electrificació de tota la seva xarxa ferroviària, de manera que pot desprendre’s de les unitats dièsel i revertir el benefici de la seva venda en la millora dels seus serveis.

La venda de les 11 unitats a Kenya Railways s’ha valorat en 9,6 milions d’euros, que inclouen el preu de les unitats, les peces de recanvi, el perfilat de les rodes i la formació del personal de Kenya Railways per part del personal intern de SFM. La companyia de ferrocarrils estatal de Kenya pagarà el 20% de l’import a la signatura del contracte i la resta en el moment del trasllat de les diferents unitats.

El president de Kenya Railways, Pastor Awitta, ha explicat com serà el procés de trasllat dels trens i la seva posada en marxa. “Tenim preparada l’operativa per a traslladar els trens el més aviat possible. El nostre objectiu és que puguin estar en servei a Nairobi el mes d’abril”, ha afirmat.

Finalment l’ambaixador de Kenya a Espanya, Richard Opembe, que s’ha traslladat a Palma expressament per a estar present en la signatura del contracte, ha assegurat que “aquesta compravenda representa un pas més en la relacions comercials entre Kenya i Espanya, situant a Kenya com a país líder en Africa” i ha volgut agrair la col·laboració tant del Govern espanyol com del Govern dels Illes Balears perquè fructifiqués l’operació.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad