‘Click Manacor’, o com treballar les inquietuds de l’adolescència

Es treballen aspectes com la igualtat, el canvi climàtic i les inquietuds pròpies de la seva edat: relacions de parella, família, sexualitat, etc. 

 

Aquest passat 11 de febrer va començar el nou projecte Click Manacor, un espai per a joves d’entre 14 i 17 anys amb ganes de descobrir, conèixer i millorar les seves capacitats i potenciar-les en grup. A través d’activitats grupals programades per ells es treballen de manera transversal aspectes com la igualtat, el canvi climàtic, les inquietuds pròpies de la seva edat: relacions de parella, família, sexualitat, etc. 

És també un espai d’oci i reunió que cerca facilitar la posada en marxa d’iniciatives que motivin i activin d’una manera positiva i saludable. Així mateix, es compta amb un espai individual per abordar dubtes sobre orientació acadèmica i prelaboral.

La primera sessió de coneixement del grup i establiment de normes i primera activitat va comptar amb cinc participants i s’espera que de mica en mica es pugui comptar amb més joves. Actualment, les Illes Balears són la comunitat amb la taxa més elevada d’abandonament escolar, amb un 27%.

A banda de la situació de vulnerabilitat que travessen molts joves i les seves famílies, l’adolescència és una etapa complicada i plena de dubtes. Sovint els demanam que siguin persones adultes, però no els donam les eines de participació i autonomia per ser-ho.

“Al Click, el jovent és el protagonista, decideix i es fa responsable del seu futur. Oferint recursos i eines perquè aconsegueixin els seus objectius, poder identificar el seu millor recorregut formatiu, laboral i personal adaptat al seu potencial”, diu l’Àrea de Polítiques Transversals, que ha cedit un espai per dur a terme l’activitat i donar-los totes les facilitats materials per tal d’iniciar aquest projecte tant il·lusionant.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad