‘Click Manacor’, o com treballar les inquietuds de l’adolescència

Es treballen aspectes com la igualtat, el canvi climàtic i les inquietuds pròpies de la seva edat: relacions de parella, família, sexualitat, etc. 

 

Aquest passat 11 de febrer va començar el nou projecte Click Manacor, un espai per a joves d’entre 14 i 17 anys amb ganes de descobrir, conèixer i millorar les seves capacitats i potenciar-les en grup. A través d’activitats grupals programades per ells es treballen de manera transversal aspectes com la igualtat, el canvi climàtic, les inquietuds pròpies de la seva edat: relacions de parella, família, sexualitat, etc. 

És també un espai d’oci i reunió que cerca facilitar la posada en marxa d’iniciatives que motivin i activin d’una manera positiva i saludable. Així mateix, es compta amb un espai individual per abordar dubtes sobre orientació acadèmica i prelaboral.

La primera sessió de coneixement del grup i establiment de normes i primera activitat va comptar amb cinc participants i s’espera que de mica en mica es pugui comptar amb més joves. Actualment, les Illes Balears són la comunitat amb la taxa més elevada d’abandonament escolar, amb un 27%.

A banda de la situació de vulnerabilitat que travessen molts joves i les seves famílies, l’adolescència és una etapa complicada i plena de dubtes. Sovint els demanam que siguin persones adultes, però no els donam les eines de participació i autonomia per ser-ho.

“Al Click, el jovent és el protagonista, decideix i es fa responsable del seu futur. Oferint recursos i eines perquè aconsegueixin els seus objectius, poder identificar el seu millor recorregut formatiu, laboral i personal adaptat al seu potencial”, diu l’Àrea de Polítiques Transversals, que ha cedit un espai per dur a terme l’activitat i donar-los totes les facilitats materials per tal d’iniciar aquest projecte tant il·lusionant.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad