L’Ajuntament penja la bandera del Sahara, territori reprimit pel Marroc

Part i Banda

L’ajuntament de Manacor ha penjat avui, tant al balcó de les oficines municipals de la plaça des Convent com a les xarxes socials, la bandera blanca, verda i vermella de la República Sahrauí, constituida oficialment el 27 de febrer de 1976 i avui ocupada i reprimida pel Marroc. “Que la causa del poble sahrauí no caigui en l’oblit”, diu l’escrit municipal.

Consultat per aquesta revista, el batle manacorí, Miquel Oliver, explica que és una situació normal que ja s’ha duit a terme a altres ajuntaments, “i que, salvant les distàncies, és una causa a la que donam suport com abans al col·lectiu LGTBI o per la lluita contra el càncer”.

Alguns veïnats ja han volgut veure, malintencionadament, altres connotacions a la penjada de la bandera saharaui, com ara una suposada voluntat contrària a la comunitat marroquí del poble o l’afany de voler substituïr la pancarta del tennista Rafel Nadal per qualsevol altra.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad