Nou retard per a l’escola de Sa Torre, fins a l’estiu de 2021

Les principals novetats de la conselleria d’Educació són una altra vegada negatives, també pel Simó Ballester

 

El conseller d’Educació, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll, presentaren ahir a la comunitat educativa del CEIP Sa Torre i a la del Simó Ballester els projectes de reforma del centres. Les principals novetats són una altra vegada negatives: mentre que les obres de Sa Torre pateixen un nou retard i no estaran a punt fins a l’estiu de 2021, els alumnes d’infantil del Simó Ballester no podran accedir al nou edifici fins entrat el curs vinent, és a dir, amb renous i pols en temps de classe, com al col·legi de Ses Comes de Porto Cristo.

SA TORRE

Les previsions que maneja actualment la Conselleria és que el mes de març es pugui demanar la llicència d’obres a l’Ajuntament. Una vegada obtinguda es licitaran i la previsió és que puguin començar després de l’estiu, per estar acabades un any després, a l’estiu de 2021. El pressupost reservat a l’IBISEC dins 2020 per a aquesta actuació és de 1,5 milions d’euros.

Cal recordar que a l’octubre de l’any passat es va detectar que el centre estava afectat per formiga blanca, tèrmits i els 115 alumnes d’educació infantil i de primària, varen haver de ser traslladats a l’IES Manacor.

El projecte de reforma del CEIP Sa Torre preveu:

  • Adequació plena a la legislació sobre supressió de barreres arquitectòniques i sobre seguretat contra incendis (nova escala i ascensor).
  • Reforç estructural amb reparació /substitució d’elements i nova capa de compressió a tots els forjats
  • Reforma integral de les instal·lacions (elèctrica, dades, calefacció, subministrament d’aigua i sanejament, nova sala de calderes…)
  • Millora de les condicions tèrmiques i acústiques (aïllament de façanes i fals sostres, nova coberta plana i taulada )
  • Millora de la distribució interior i instal·lació d’envans mòbils
  • Modernització dels acabats interiors (nous banys d’infantil i primària, paviments, fals sostres, fusteries interiors…)
  • Instal·lació de noves fusteries d’alumini al porxo de planta baixa i substitució de fusteries exteriors i reixes antigues

SIMÓ BALLESTER

Per a l’edifici dels Sementals, que ha de ser l’espai reservat a educació infantil del Simó Ballester, la Conselleria ha anunciat que en planta soterrani, l’ús principal serà d’aparcament. Aquesta planta està compartimentada i no s’hi efectuaran modificacions en la seva distribució. A la planta soterrani s’hi accedeix des de l’interior del mateix edifici per dues escales protegides i un ascensor. Els vehicles accedeixen des de l’exterior per una rampa situada al lateral a l’Avinguda dels Pins de Sa Torre.

La planta baixa actualment no està compartimentada. El projecte preveu situar-hi les estances destinades a l’escola infantil. Sis aules, dues sales de psicomotricitat els banys d’alumnes i de personal a més de dues estances auxiliars. A més es preveu una zona de vestíbul d’accés per les estances situades en planta primera. Aquest vestíbul estarà separat de l’espai destinat a l’escola infantil, de manera que no es puguin creuar els usuaris de l’escola infantil amb aquells que faran ús de les instal·lacions destinades als ensenyaments musicals.

La planta primera contindrà aquelles dependències destinades a desenvolupar l’activitat musical. Es podran diferenciar tres grans unitats funcionals que ocupen aquesta planta. A la façana de l’Avinguda dels Pins de Sa Torre s’hi situaran les aules d’assaig individual i la sala de professors, al nucli central hi haurà els serveis, un magatzem, un recinte per instal·lacions i l’ascensor que comunica els tres nivells de l’edifici a més de dues lluernaris.

Finalment a la façana del carrer Lepant s’hi situaran dues aules d’estudis no instrumentals, una estança per ús de fonoteca videoteca i biblioteca i una sala de majors dimensions destinada a usos polivalents.

L’objectiu de la Conselleria és que el proper mes de març el projecte es presenti a l’Ajuntament per sol·licitar la llicència i que al llarg del curs 2020/21 s’hagin enllestit les obres.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad