Es constitueix a l’hospital la Societat Balear de Contracepció

A partir del proper dia 20 de març

 

El proper 20 de març es constituirà a l’hospital de Manacor la Societat Balear de Contracepció (SBA). En el mateix acte, l’Hospital acollirà la primera reunió científica de l’SBA, en la qual s’abordaran temes tan rellevants com la política de contracepció, la problemàtica de la interrupció voluntària de l’embaràs o la prevenció dels embarassos no desitjats, i l’ús de mètodes anticonceptius reversibles de durada llarga entre dones joves i adolescents.

La iniciativa de la SEC de constituir l’SBA ha estat liderada pel Dr. Francisco Javier Agüera Ortiz, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital, amb el suport de nombrosos professionals, especialment dels caps de diversos serveis d’hospitals de les Illes Balears.

El Dr. Agüera explica que “la primera Jornada de la Societat serà una reunió científica que donarà pas a la constitució de l’SBA, societat autonòmica dins la SEC, com a resposta a les nombroses sol·licituds de professionals de la salut sexual i reproductiva de les Illes Balears que havien plantejat la necessitat de crear una organització professional que representàs la nostra comunitat científica en l’àmbit balear per actuar com a interlocutora amb l’Administració sanitària”.

Com a president del Comitè Organitzador de la primera Jornada, destaca que «la salut sexual i reproductiva, l’estudi i el coneixement dels mètodes anticonceptius, l’accés de la població balear a aquests mètodes i els consells contraceptius seran els objectius principals de l’SBA».

Segons el Dr. Agüera, les Illes Balears són una de les comunitats autònomes més necessitades de fomentar l’atenció a la salut sexual i reproductiva i, especialment, la contracepció: “Percentualment, és una de les zones on es registren uns índexs més alts d’interrupció voluntària de l’embaràs i de repeticions. Hi ha, doncs, prou raons per implicar els sectors més diversos de la societat balear en aquest projecte de formació, educació, difusió, prevenció, promoció i accés lliure als mètodes anticonceptius”.

Es pretén que l’SBA sigui la plataforma social i professional que impulsarà l’atenció en matèria de salut sexual i reproductiva i contracepció: “Convidam a participar-hi professionals tant de la ginecologia i de l’obstetrícia com de l’atenció primària de totes les Illes Balears, bona part dels quals ja han confirmat que assistiran a aquesta primera jornada tècnica, especialment els caps de servei”.

Havent analitzat estratègies que s’apliquen en altres comunitats autònomes, com Aragó i la Comunitat Valenciana, es pretén implicar-hi el sector sanitari, la comunitat educativa i especialment les administracions autonòmica i estatal.

Es defensarà l’aplicació idònia d’una política de planificació familiar, salut sexual i reproductiva i contracepció que arribi a tota la població: “Reivindicarem l’accés gratuït als mètodes anticonceptius i el desplegament de la Llei orgànica de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, especialment pel que fa a les matèries que es regulen en el títol I: polítiques públiques per a la salut sexual i reproductiva, accions informatives i de sensibilització, mesures en l’àmbit sanitari, formació de professionals de la salut, mesures en l’àmbit educatiu, incorporació de la formació en matèria de salut sexual i reproductiva al sistema educatiu, i l’estratègia de salut sexual i reproductiva”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad