Com animar robots japonesos en ‘stop motion’ a Manacor

Coke Riobóo, Goya al millor curtmetratge d’animació, impartirà un taller a l’Espai Na Camel·la el 8, 9 i 10 de maig

 

Coke Riobóo (Goya 2007 al millor curt d’animació) vendrà del 8 al 10 de maig a Manacor per impartir un taller sobre com animar gunplas (robots japonesos), a través la tècnica de stop motion, és a dir, plànol a plànol. Tota una oportunitat de places limitades que organitza el sempre sorprenent Trentanou Escalons Cinemaclub.

Els gunplas són robots articulats fàcils de muntar que pertanyen a l’univers Gundam. Abans de començar el taller, cada alumne podrà triar el model que més li agradi importat directament del Japó. El muntarà ell mateix i el pintarà al seu gust amb els colors que desitgi. “Una vegada muntats, aprendrem la tècnica d’animació stop motion filmant una animació, en què el gunpla serà el protagonista i on veurem, pas a pas, com aquest cobra vida pròpia per a esdevenir un autèntic actor del cinema de ciència ficció més personal, independent i agosarat”, explica l’organització.

Disponibilitat de robots

Hi haurà un catàleg extens per a poder triar el robot, però estarà subjecte a la disponibilitat del distribuïdor. Cal tenir en compte que és un producte importat des del Japó. Per a poder disposar de tots els robots triats mitjançant catàleg és necessari realitzar les comandes un mes abans del taller. Per si de cas, també hi haurà un petit estoc el dia del taller en el qual es podrà triar per ordre de sorteig. El preu dels robots varia en funció del model entre els 12 i els 40 euros.

Coke Riobóo (Madrid, 1970) és animador, músic i compositor; una de les veus més reivindicatives de l’animació espanyola de les darreres dècades. Guanyador del Goya al millor curtmetratge d’animació en 2007 amb El viaje de Saïd (2006), un musical en clau de somni animat en stop motion on posa en solfa tots els tòpics de l’Espanya canyí.

També s’ha de destacar la vessant educativa dins la carrera de Coke, ja que ha impartit cursos i tallers d’animació a països tan dispars com puguin ser l’Índia, el Senegal, el Marroc, Guinea Equatorial, Mèxic, Veneçuela, l’Iran, Egipte o Espanya. També ha estat professor d’animació stop motion a l’ECAM de Madrid entre el 2004 i el 2013. Ho organitza: Trentanou Escalons Cinemaclub i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. Amb la col·laboració del Espai Na Camel·la.

Dates: 8, 9 i 10 de maig
Horari: Divendres: 16 h a 20 h
Dissabte: 10 h a 14 h
16 h a 20 h
Diumenge: 10 h a 14 h

Durada: 16 hores
Places: 15
Lloc:
Espai na Camel·la
C/Tià de sa Real, 3
Manacor

Preu de la matrícula: 75 euros (no inclou el robot)
Preu del robot: entre 12 i 40 euros
Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:
cinemaclub@39escalons.org

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad