80 edificis irregulars evitaran la demolició si passen a ser de protecció oficial

El conseller d’Habitatge, Marc Pons, s’ha reunit aquest dilluns amb arquitectes, constructors i tècnics de l’ajuntament de Manacor

 

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons s’ha reunit aquest dilluns amb arquitectes, constructors i l’equip tècnic de l’ajuntament de Manacor per explicar la nova mesura que tendrà una repercussió damunt unes 80 edificacions en el terme municipal, sobretot a Manacor i Portocristo, que permetrà donar solució a bucs i vivendes que ara mateix no tenen una altra sortida que ser esbucades.

La setmana passada des del Govern es presentaren les 25 mesures extraordinàries en matèria d’habitatge que té l’objectiu de facilitar la promoció, construcció, implantació o ús d’habitatges de titularitat pública. El Decret Llei que s’aprovarà les pròximes setmanes serà l’instrument normatiu que regularà aquest paquet de mesures i que permetrà l’entrada en vigor de totes aquestes accions de manera immediata. N’hi ha una que consisteix en incrementar el parc d’habitatge de gestió pública a través d’edificacions inadequades amb llicència caducada. Tots els municipis de les Illes Balears que es trobin en condicions d’aplicar aquesta mesura ho podran fer.

El conseller Marc Pons ha dit que: “aquesta mesura és fruit d’una col·laboració entre l’administració pública i el sector privat on donam resposta a problemes històrics i guanyam en qualitat i entorn urbà, a més ens permet posar a disposició HPO i no va acompanyat d’un esforç econòmic de l’administració. Entre tots, a partir de problemes, trobam solucions”

Els edificis que s’hi podran acollir han de tenir les següents condicions:

-Obres executades que siguin de conformitat amb una llicència urbanística atorgada d’acord amb el planejament urbanístic en vigar en el moment del seu atorgament

-Que l’estructura estigui totalment finalitzada

-La finalització de les obres en conformitat al projecte autoritzat no s’ajusti a les determinacions del planejament urbanístic vigent

-Que hagi caducat la llicència (decretada per l’administració o operada de manera automàtica)

Tots els habitatges resultants hauran de ser qualificat de protecció oficial: els habitatges seran destinats a HPO, compatible amb locals i garatges que hagin estat previstos en el projecte. També, s’haurà de sol·licitar una nova llicència en base a un projecte ajustat a la normativa tècnica actual i als requisits exigits per la normativa en matèria d’HPO i no se podrà superar el número de plantes de l’edifici previst a la llicència caducada.

Cal afegir que el promotor de les obres haurà de cedir a l’Administració (local o autonòmica) l’edificabilitat que sobrepassi a la màxima establerta en el planejament vigent. Si aquesta edificabilitat no és suficient per destinar-ho a un habitatge, haurà de cedir un mínim d’un habitatge de l’edifici. A la reunió hi han assistit també la regidora Núria Hinojosa i el director general Eduardo Robsy.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad