15.000 euros en premis pels Ciutat de Manacor 2020

Les obres d’assaig, poesia, teatre i novel·la es poden presentar entre dia 24 de febrer i dia 8 d’abril

 

La nova edició dels Premis Ciutat de Manacor 2020 repartiran fins a 15.000 euros en dotació econòmica per obres d’assaig, poesia, teatre i novel·la.

Les obres han de ser originals, inèdites i escrites en català i es poden presentar entre dia 24 de febrer i dia 8 d’abril.

Els guardons literaris són els següents:

Maria Antònia Oliver de Novel·la

Modalitat: novel·la en català de temàtica lliure

Dotació: 5.000 €

Miquel Àngel Riera de Poesia

Modalitat: poesia en català de temàtica lliure

Dotació: 3.000 €

Jaume Vidal i Alcover de Teatre

Modalitat: text dramàtic en català de temàtica lliure

Dotació: 4.000 €

Antoni Maria Alcover d’Assaig

Modalitat: assaig divulgador en català d’interès cultural o lingüístic que contribueixi a aprofundir i a donar a conèixer els valors de la cultura, de la història o de la filosofia de les Illes; a més, es valorarà el caire divulgador del treball per tal que pugui resultar d’interès per a un públic no especialitzat en la matèria.

Dotació: 3.000 €

A més del premi en metàl·lic, totes les persones guanyadores veuran publicada en paper la seva obra literària. Les obres guanyadores es donaran a conèixer amb una cerimònia pública que es durà a terme a la Institució Antoni Maria Alcover.

El regidor de Cultura, Mateu Marcé, explica que amb aquests premis “es vol reconèixer la feina feta per tanta gent més o menys coneguda però que viu les lletres i que vol del català una llengua de primera”. “La participació de persones d’arreu de les terres de parla catalana denota la rellevància que aquests premis han anat agafant al llarg del temps”.

Finalment, la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera, ha volgut apuntar que “enguany el premi d’assaig té un caràcter més general donada la poca participació que sol suscitar; així, la temàtica d’aquest premi és enguany més plural i, sobretot, amb caràcter divulgador, és a dir, apte per persones no especialitzades”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad