L’Ajuntament intentarà negociar per recuperar Ca ses Monges de Son Macià

La propietat dels sis solars, ara registrats com a de titularitat privada, torna a fer-hi obres

 

La història de Ca ses Monges de la Caritat de Son Macià s’està convertint, poc a poc, en un serial difícil d’entendre. Ara, i després d’uns anys d’obres aturades per diverses il·legalitats, l’antic edifici social torna a estar endiumenjat de bastides i en ple procés d’ampliació (aquest cop amb llicència d’obres), mentre l’actual equip de govern municipal ha anunciat, sense massa esperances, que intentarà negociar amb la propietat per comprar els sis solars que composen el polèmic conjunt, que el nou Pla General contempla com a privat i urbanitzable, en contra de la creença dels veïnats del poble.

El propi batle de Manacor, Miquel Oliver, va anunciar durant el passat ple, que es reunirà amb la propietat de Ca ses Monges “per conèixer quines són les seves intencions i estudiar les possibles solucions“. Com deim el Pla General grafia l’espai com a sis solars residencials, pel que “si la propietat vol especular i treure’n rèdit econòmic, serà molt difícil que l’Ajuntament pugui comprar aquests solars a preu de mercat”.

Bel Febrer, regidora de El Pi, va demanar a l’equip de govern perquè va fer creure “quan eren a l’oposició” que Ca Ses Monges podia tornar a tenir un us social com a centre de dia, i va dir que “si haguessin volgut, s’hagués pogut canviar la seva qualificació al Pla General”. Oliver li va recordar que això els hagués obligat a tornar a la casella de sortida, “que és el que no volíem”.

A la venda per sorpresa

Pel juliol de 2016 i per sorpresa, es va saber que els sis solars que la comunitat de religioses de la Caritat de Sant Vicenç de Paül s’havien posat a la venda com a terrenys privats, en haver perdut la seva condició de terrenys destinats a usos socials i educatius per a convertir-se en urbans i urbanitzables. La modificació va agafar per sorpresa els macianers que criticaren durament les monges per no haver consultat al poble, que fou qui va cedir l’immoble a les religioses l’any 1939.

El conjunt conventual està situat a escassos metres de la plaça de la vila, i està format per sis solars de 200 metres cadascun pels quals la comunitat de monges demanava, ara fa quatre anys, un total de 570.000 euros.

 

Permís per reformar la coberta, l’any 2016

 

En fa dos, al 2018, el departament d’Urbanisme de l’ajuntament de Manacor va paralitzat les obres de ca ses Monges, per haver aixecat, sense permís, un pis i haver realitzat una serie de reformes il·legals (tan sols amb una llicència per fer obra a la coberta), per la qual cosa de lis va obrir un expedient d’infracció urbanística i es va interposar una multa coercitiva de 600 euros mensuals a la Congregació de les religioses de la Caritat si no cumplien, aturaven i demanaven les llicències pertinents.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad