L’Ajuntament torna a penalitzar amb 5.400 euros a l’empresa de neteja

Després de l’anàlisi aleatòria, realitzada pel gener, d’una serie de carrers per comprovar el seu estat

 

L’Ajuntament de Manacor ha tornat a penalitzar un cop més a Lumsa (Limpiezas Urbanas de Mallorca), la concessionària de la neteja viària del municipi, per no haver cumplit amb el contracte mensual de manera íntegra. Així l’empresa deixarà de cobrar 5.400 euros de la factura del passat mes de gener, després de les avaluacions tècniques fetes pel consistori a distints carrers del terme per veure el seu nivell de pulcritud.

Segons explica el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “les avaluacions es fan triant carrers de forma aleatòria, i a partir d’aquí es calculen quants de residus hi ha després que suposadament hagi passat la grenadora. Es calcula un ídex i es treu un percentatge de penalització”. D’aquesta manera cada carrer té un preu, i així com es van trobant deficiències es penalitza i es va restant del 100% total del seu valor.

I l’empresa protesta?: “No perquè és una penalització contemplada al propi contracte. Les dades crec que els hi serveixen a ells també com a auditoria interna”, diu Llodrà. “Ens  trobam que el gran gruix de peons de neteja manual ho fan bé… però també en reiteracions en les penalitzacions, en les zones; per tant l’empresa ha de treure les seves conclusions, ja no és la nostra feina. A lo millor a un treballador se li ha de donar menys zona perquè no dóna abasto”.

No és la primera vegada que això passa. Als 3.000 euros interposats durant el passat mes de juny per l’incompliment en el lliurament de el Pla de Comunicació, s’hi va unir una penalització de 8.000 euros corresponents a el mes de juliol, per no haver arribat als estàndards de neteja exigits per l’Ajuntament durant una sèrie d’inspeccions en diverses vies del municipi (40 inspeccions en 27 carrers diferents). Una xifra similar a la del mes d’agost. El nou contracte de neteja que va entrar en vigor el passat mes d’abril de 2019, diu que el consistori li ha de pagar a Lumsa, 4,2 milions d’euros anuals, “una xifra molt important, que fa que haguem de controlar molt bé el compliment del servei”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad