Oliver torna a obrir la porta a la independència de Porto Cristo

Després que AIPC hagi insinuat que es planteja un referéndum

 

Miquel Oliver, batle de Manacor, ha tornat a obrir la porta a un possible procés d’independència de Porto Cristo com a municipi, després que ahir el portaveu de l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC), Joan Gomila, insinués que de continuar així les coses (la manca de comunicació i d’inversions de l’Ajuntament amb el poble) es plantejaven com a partit poder fer un referéndum per saber quina és exactament l’opinió dels veïnats al respecte.

“Ja no vaig dir al principi de la legislatura i continu pensant el mateix, Porto Cristo serà allò que vulgui ser, i això vol dir que puguin decidir si així ho volen”. De la mateixa manera que Oliver ha dit que també obri la possibilitat que es puguin formar juntes de districte a la resta de localitats del municipi que ho vulguin. Una altra de les qüestions en les que precisament Gomila ha estat més crític durant els darrers mesos: “La Junta de Districte, tal i com és ara no té poder de decisió i de debat efectiu entre el poble, que és l’esperit amb la que va néixer”.

Precisament AIPC es va formar ara fa vint-i-sis anys com a partit polític, a partir de l’associació de veïns i d’un grup de persones que defensaven un independència municipal a mitjan termini, per intentar, de la mà de Jaume Brunet, entrar a formar part activa de l’ajuntament de Manacor i des de la representació política poder fer arribar més recursos econòmics i socials fins a Porto Cristo. Actualment la localitat costanera sobrepassa a l’hivern els 7.000 habitants censats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad