Més de cent participants i vuitanta paradetes a la Fira de les Dones

Que tendrà lloc dia 7 de març als voltants del claustre de les 9,30 a les 19 hores

 

El departament d’Igualtat de l’ajuntament de Manacor ha anunciat que més de cent dones mostraran la seva feina i talent durant la primera Fira de les Dones que es celebrarà el proper 7 de març. “Algunes són artesanes, d’altres artistes. Moltes són dones amb una inquietud o interès que han decidit venir a la fira per mostrar allò que saben fer i fan a casa, però que no han mostrat a ningú. D’altres ens faran partíceps de la seva professió, el seu negoci, bé amb la venda de productes o bé amb una parada informativa”.

“Són moltes les dones i grups d’elles que s’han ofert a omplir la Fira més enllà de les vuitanta parades incites. Amb actuacions de música i dansa, contacontes, tallers infantils, etc, tot sempre enfocat a la importància de reivindicar que, malgrat els avanços, les dones encara no han assolit una igualtat real“, ha explicat la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, i la tècnica Marga Gelabert.

Per altra banda, durant tot el dia es podrà visitar l’exposició col·lectiva de més de vint dones que estarà ubicada al Claustre, així com també l’exposició fotogràfica de Metges del Món, Prostitució nua i crua.

La Fira comptarà també amb la participació dels col·lectius feministes i de dones, així com d’entitats socials que fan feina al municipi i que de forma directe treballen per la igualtat o tenen projectes concrets. I és que la I Fira de les Dones s’organitza amb un doble objectiu: “visibilitzar tot el talent femení i, per altre banda, fer xarxa de dones i entre dones, perquè és l’única manera de revertir les desigualtats de gènere”.

La Fira tendrà lloc entre les 9,30 h i les 19 hores i estarà dividida en tres sectors: un primer sector dedicat a les dones artesanes, un segon sector dedicat a les dones relacionades amb la gastronomia, i un darrer sector dedicat a les entitats socials amb projectes per la igualtat.

A més, durant la jornada es donaran diverses activitats complementàries, com un vermut al migdia amb el grup Río Ciclo o el tancament de la fira amb Jo Jet i Maria Ribot a la Institució Alcover. Tot això, amb l’objectiu clar de mostrar el potencial de la dona en tots els àmbits i crear xarxa entre elles i les institucions públiques. Segons explicava Gomila, “volem animar a les dones artistes del municipi i d’arreu de Mallorca a col·locar la seva parada a la fira, és molt important donar visibilitat a les dones comerciants i generar teixit entre elles”.

La Fira comprendrà els següents actes:

Plaça Convent

9.30 h Inauguració de la fira

10 h Actuació de dansa i música «D’ona»

10.30 h Contacontes «La princesa rebel» i «Artur i Clementina»

De 10 a 13 h Taller creatiu per a infants «Despleguem les ales»

11.30 h Xerrada informativa IOGA

Claustre de Sant Vicent Ferrer

10 a 19 h Exposició col·lectiva dones artistes i artesanes. Prostitució nua i crua.

11 h Actuació de piano «pinzellada de rag i blues»

11.30 h Breu recital poètic i lectura dramatitzada

Concerts i vermut feminista

12 h Estepa Blanca

13 h Río Ciclo

Plaça Convent

16.30 h 18.30 Taller d’estimulació sensorial lliure per a infants «La cambra de Frida Kahlo»

Contacontes:

16.30 h La Dimònia Apol·lònia

16.45 h La caputxeta forçuda

17.30 h Xerrada informativa IOGA per a embarassades, a l’envelat de Shanta Yoga.

Claustre de Sant Vicent Ferrer

17.00 -18.00 – 18.45 h Performance de moviment i creativitat «Energia femenina»

A la Institució Pública Antoni M. Alcover

19.30 h Presentació de la Complanta des Caparó, obra de Miquel Mestre.

20.00 h Concert: Jo Jet i Maria Ribot.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad